23 Ιουν 2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλοκάρει τα γερμανικά διόδια, την ώρα που εμείς πληρώνουμε

Εμείς 'ματώνουμε' οικονομικά στις Εθνικές αρτηρίες της χώρας, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλοκάρει το Βερολίνο για την σχεδιαζόμενη επιβολή διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας κατά της Γερμανίας για την σχεδιαζόμενη επιβολή διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους.
Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Γερμανό υπουργό Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ να καθυστερήσει την εφαρμογή του μέτρου.
Βάσει του μέτρου που εγκρίθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο τον Μάρτιο, οι ξένοι οδηγοί καλούνται να καταβάλουν έως και 130 ευρώ το χρόνο προκειμένου να κινούνται στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους (Autobahn), ενώ η διέλευση μέχρι τώρα ήταν χωρίς χρέωση.
Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κάρτες διέλευσης μικρής διάρκειας, για διάστημα μεταξύ 10 ημερών έως και δύο μηνών, με κόστος έως 30 ευρώ.
Τα διόδια, που αναμενόταν να τεθούν σε ισχύ το 2016, αλλά πλέον η επιβολή τους αναβάλλεται, θα καταβάλλουν και οι Γερμανοί οδηγοί, απολαμβάνοντας, ωστόσο, μια αντίστοιχη μείωση στη φορολογία των οχημάτων. Σύμφωνα με τους επικριτές του μέτρου, η επιβολή αυτών των διοδίων αντιβαίνει στους κανόνες της ΕΕ για ισότιμη μεταχείριση.
Διαβάστε ολόκληρο το Αρθρο από το NEWS247