16 Μαΐ 2015

ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Ή ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ;

ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΧΘΕΙΤΕ 
ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ 
 Ή ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ;


Πέρασαν έξι χρόνια αποκλεισμού και ληστείας από μπάρες και διόδια στους εθνικούς μας δρόμους!

Έξι χρόνια αποκλεισμένοι στο Δήμο Ωρωπού από 8 σταθμούς διοδίων! Εξι χρόνια και το σκάνδαλο των παραχωρήσεων των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα συμφέροντα της διαπλοκής συνεχίζει να είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας των εργολάβων ενώ οι δρόμοι εξακολουθούν να μην αποτελούν δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Οι αγωνιστές συνεχίζουν να διώκονται και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο μετά την απόσυρση της τροπολογίας για την κατάργηση των μνημονιακών νόμων Βορίδη-Ρέππα και τις δηλώσεις του υφυπουργού υποδομών, για επιμήκυνση των συμβάσεων παραχώρησης στους εργολάβους διαπραγματευόμενος απλώς αβέβαιες μειώσεις στις τιμές των διοδίων. Ταυτόχρονα διαφαίνεται μια διάθεση σεβασμού των όρων των υφιστάμενων συμβάσεων, προβάλλοντας το άλλοθι της με κάθε τρόπο ολοκλήρωσης των έργων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο υφυπουργός έρχεται και διαπιστώνει μαύρη τρύπα στην χρηματοδότηση των έργων, ρίχνοντας και πάλι τα βάρη στους πολίτες που έχουν χρυσοπληρώσει δρόμους που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πολλά χρόνια πριν!

Διεκδικούμε άμεσα:

Να καταργηθούν τα διόδια από την Αττική τώρα!

Ζητάμε:

  • Συνάντηση με τους υπουργούς ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, μια συνάντηση που μέχρι σήμερα και παρά την γραπτή μας αίτηση και τις συνεχόμενες οχλήσεις μας εδώ και 2 μήνες, δεν έχει πραγματοποιηθεί.
  • Απόσυρση της αστυνομίας από τους σταθμούς διοδίων.
  • Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Βορίδη – Ρέππα για τα ΔΙΟΔΙΑ.
  • Απαλλαγή των αδικημάτων που φέρονται ότι διαπράχθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2014 στα πλαίσια κινητοποιήσεων ενάντια στη λειτουργία των σταθμών διοδίων σε όλη τη χώρα. Να τεθούν στο αρχείο οι σχηματισθείσες δικογραφίες σε όποιο στάδιο και αν εκκρεμούν.
  • Να παραγραφούν οι σχετικές αξιώσεις των εταιριών παραχώρησης – εκμετάλλευσης κατά προσώπων που συμμετείχαν σε τέτοιες κινητοποιήσεις και να καταργηθούν οι σχετικές αστικές δίκες που εκκρεμούν.
  • Ακύρωση του εικοσαπλάσιου προστίμου για μη καταβολή των διοδίων, ενός προστίμου που καταλήγει στα ταμεία των εταιριών!!!! σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας πολλοί εκ των οποίων με δυσκολία αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της καθημερινότητας. Φτάνει!


Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι όχι μέσο κερδοσκοπίας!