17 Φεβ 2015

Νέα δίκη 25 πολιτών για τα διόδια

Με αφορμή την προγραμματισμένη για αύριο δίκη 25 Λαρισαίων και Βολιωτών που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των διοδίων η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων σημειώνει πως «για μια ακόμα φορά, παραπέμπονται σε δίκη δεκάδες Θεσσαλοί πολίτες για τις κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων στους σταθμούς διοδίων. Εδώ και καιρό έχει στηθεί βιομηχανία δικών παρά τις μέχρι τώρα αθωωτικές αποφάσεις με στόχο την παρατεταμένη ομηρία όσων αντιστάθηκαν στην ληστρική εκμετάλλευση των δημόσιων δρόμων από τους μεγαλοεργολάβους.

Ταυτόχρονα με τις συνεχιζόμενες παραπομπές των αγωνιστών σε επαναλαμβανόμενες δίκες, οι μεγαλοεργολάβοι αποθρασύνονται και κοινοποιούν μπιλιέτα σε πολίτες με χρεώσεις ποσών από διελεύσεις, συνοδευόμενα από απειλητικές επιστολές για 20πλάσιες χρεώσεις σε περίπτωση που δεν πληρωθούν σε διάστημα 15 ημερών.


Στο βωμό των υπέρογκων κερδών τους δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή. Γιατί τα θανατηφόρα αρκετές φορές τροχαία δυστυχήματα τόσο στην Π.Ε.Ο. όσο και στους παράδρομους της Ε.Ο. δεν σταμάτησαν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν.

Δεν θα σταματήσουν, γιατί απλά η ύπαρξη των 3 σταθμών διοδίων μέσα στο νομό Λάρισας και οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές τους, έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτροπή της οδικής κυκλοφορίας από την Ε.Ο. στο οδικό δίκτυο καρμανιόλα των παράδρομων και της Π.Ε.Ο. .Και συνεχίζουν ακάθεκτοι με τη δημιουργία νέων πλευρικών σταθμών όπως στο Ευαγγελισμό.


Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θάνατος είναι το τίμημα του ξεπουλήματος της οδικής ασφάλειας στο βωμό της απληστίας των μεγαλοεργολάβων. Όλοι εμείς , που αντισταθήκαμε στις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και κοινωνικών δομών, με όπλο την αλληλεγγύη των «από τα κάτω», θα συνεχίσουμε τη δράση μας με στόχο την κατάργηση όλων των διοδίων που βάζουν μπάρες στη ζωή μας.

Τοπικοί φορείς των δήμων και της περιφέρειας, σύλλογοι και σωματεία οργανώσεις και κόμματα, επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες έχουμε χρέος να σηκώσουμε το ανάστημα απέναντι στη διαπλοκή και τα συμφέροντα των κερδοσκόπων.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα θέση. Απαιτούμε: Να σταματήσουν τώρα όλες οι ποινικές διώξεις των αγωνιστών για την κατάργηση των διοδίων. Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί των τροχαίων δολοφονιών. Να καταργηθούν τα διόδια» καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: