20 Νοε 2014

Βάζουν διόδια στην Αμφίπολη

Αφού το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει στραφεί στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, η κυβέρνηση αποφάσισε να το “εκμεταλλευτεί” βάζοντας διόδια στην περιοχή. Η Αμφίπολη, πλέον, είναι από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς και πόλος έλξης για τους τουρίστες. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι προγραμματίζουν μία επίσκεψη προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά αυτόν τον σπουδαίο τάφο. Έτσι, το υπουργείο Υποδομών προχωρά στη δημιουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή του τύμβου στην Αμφίπολη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», στο σχετικό σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη χωροθέτηση των 13+5 σταθμών διοδίων της Εγνατίας, το οποίο προωθείται, προβλέπεται η ίδρυση σταθμού διοδίων στην περιοχή του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Επίσης, το υπουργείο προχωρά σε ακύρωση της αναλογικής χρέωσης των διοδίων στην Εγνατία Οδό, με μεγάλο χαμένο την περιφέρεια της Ηπείρου, μετά την πίεση της Τρόικα, οι εκπρόσωποι της οποίας επέβαλαν τελικά την αντικατάσταση του συγκεκριμένου μοντέλου με αυτό που ισχύει και στους υπόλοιπους οδικούς άξονες.

Οι σταθμοί διοδίων στον κύριο άξονα της Εγνατίας χωροθετούνται ως εξής:
- Τύρια Θεσπρωτίας (σε λειτουργία)
- Παμβώτιδα Ιωαννίων (προς λειτουργία)
- Μαλακάσι Τρικάλων (σε λειτουργία)
- Βενέτικος Γρεβενών (προς λειτουργία)
- Πολύμυλος Κοζάνης (σε λειτουργία)
- Μάλγαρα (σε λειτουργία)
- Εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης (προς λειτουργία)
- Ανάληψη Λαγκαδά (σε λειτουργία)
- Αμφίπολη Σερρών (προς λειτουργία)
- Μουσθένη Καβάλας (σε λειτουργία)
- Περιμετρική Καβάλας (προς λειτουργία)
- Ίασμος Ροδόπης (σε λειτουργία)
- Μεστή Έβρου (προς λειτουργία).

Στους κάθετους άξονες προβλέπεται να λειτουργήσουν οι εξής σταθμοί: Ιεροπηγή Καστοριάς, Αλιάκμονας Καστοριάς, Εύζωνοι Κιλκίς, Προμαχώνας Σερρών, Στρυμωνικό Σερρών.


Πηγή:
http://www.sofokleousin.gr/archives/199151.html
Η υπογράμμιση εκ μέρους του μπλογκ