26 Νοε 2014

Αθώοι οι 38 διαδηλωτές για τα διόδια

Αθωώθηκαν οι 38 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί κατηγορίες για πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος, μετά τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση ενάντια στα διόδια στις 6 Φεβρουαρίου του 2011 στο ύψος του Μακρυχωρίου Λάρισας στην Εθνική Οδό. Η δίκη έγινε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και την υπεράσπιση των κατηγορουμένων είχε αναλάβει η Δανάη Κολτσίδα.

Την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την τιμωρητική στάση απέναντι στους διαδηλωτές, ζητώντας "την άμεση παύση κάθε είδους αστικών ή ποινικών διώξεων". Την αλληλεγγύη τους έδειξαν επίσης πολλές οργανώσεις και πολίτες, που συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στα διόδια και τα υψηλά τέλη. "Είμαστε όλοι διωκόμενοι", ανέφεραν χαρακτηριστικά σε κοινή τους ανακοίνωση οι οργανώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού, Καλάμου και Καπανδριτίου.

Στη δίκη, η εταιρεία βασίστηκε σε τρεις μαρτυρίες, δύο αστυνομικών και υπαλλήλου της εταιρείας. Από αυτές ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να αποδείκνυε τον ισχυρισμό της εταιρείας πως "θα μπορούσε να είχε προκληθεί ατύχημα λόγω της κινητοποίησης, εφόσον κάποιος οδηγός δεν έβλεπε εγκαίρως τους διαδηλωτές και φρέναρε απότομα". Αφενός, η κινητοποίηση είχε διαδοθεί από τα ΜΜΕ και υπάρχει ούτως η άλλως σήμανση για ελάττωση της ταχύτητας, αφετέρου οι οδηγοί έδειχναν να το απολαμβάνουν συζητώντας με τον κόσμο και παίρνοντας ενημερωτικό υλικό.


Πηγή:
http://www.avgi.gr/article/4979571/athooi-oi-38-diadilotes-gia-ta-diodia