23 Ιουλ 2014

Ρ. Κομήτσας: Υπάρχουν ευθύνες για το αιματοκύλισμα στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου

Σε δήλωσή του για το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα στο Στεφανοβίκειο ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, τονίζει:

«Καταρχήν θέλω να εκφράσω τη θλίψη και την οδύνη μου αλλά και του συνόλου των στελεχών της δημοτικής αρχής Κιλελέρ, για τα τρία νεαρά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο τροχαίο δυστύχημα, όπως και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, ευθύνες με ονοματεπώνυμο για το ότι ο δρόμος έχει μετατραπεί σε φορέα παράκαμψης της ΠΑΘΕ για τις νταλίκες και τα βαρέα οχήματα, των οποίων οι οδηγοί θέλουν να γλυτώσουν το εξωφρενικό αντίτιμο των διοδίων στο Μοσχοχώρι.

Φέρει ευθύνη η ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο Υποδομών και ειδικά τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, γιατί ψήφισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, μία απαράδεκτη και προκλητική σύμβαση με την οποία έδωσαν το δικαίωμα στους ιδιώτες διαχειριστές της Εθνικής Οδού να εκτοξεύσουν τις τιμές των διοδίων και σήμερα, παρά την οικονομική κρίση, να μην τις ρίχνουν, παρά τη γενική κατακραυγή.

Φέρει ευθύνη η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πολύ κακή κατάσταση στο οδόστρωμα της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, που σε ορισμένα σημεία θυμίζει βομβαρδισμένο δρόμο, για τη μη κατασκευή κόμβων στις εισόδους – εξόδους των χωριών από τα οποία διέρχεται η Π.Ε.Ο., για τον πολύ κακό φωτισμό του δρόμου και για το ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό προκειμένου να καθαριστούν τα πρανή του δρόμου από τα αυτοφυή δένδρα, που εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών στις παράπλευρες αγροτικές οδούς.

Εμείς, ως δημοτική αρχή Κιλελέρ φωνάζουμε εδώ και χρόνια για την απαράδεκτη κατάσταση στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, όπως και στους παραδρόμους της ΠΑΘΕ και στην οδό Λάρισας – Φαρσάλων. Προ μηνών, προβήκαμε σε συμβολικό αποκλεισμό της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου αλλά δυστυχώς οι εκκλήσεις μας δεν εισακούσθηκαν.

Σήμερα, επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας να υπάρξει, άμεσα, παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών της Λάρισας προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων φορέων για την κατάσταση του δρόμου «καρμανιόλα», όπου τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες συμπολίτες μας.

Επιμένουμε, δε, να ζητάμε από το Υπουργείο Υποδομών και τη διαχειρίστρια κοινοπραξία της ΠΑΘΕ να δρομολογήσουν, εδώ και τώρα, μία ουσιαστική μείωση των τιμών στα διόδια προκειμένου να πάψουν οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων να χρησιμοποιούν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου για να διέλθουν από το νομό Λάρισας.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει, επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το συνεχιζόμενο έγκλημα στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και να μην επιχειρούν να τις μεταθέσουν ο ένας στον άλλο.

Νησάφι πιά, όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου».


Πηγή:
http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=44&aid=76141#.U9AO0fmSx14