3 Απρ 2014

Α. Μεϊκόπουλος: Να εξεταστούν οι καταγγελίες για τις αυξήσεις στα διόδια της Θεσσαλίας

Την επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Καταναλωτών (ΕΝΚΑ) Βόλου και Θεσσαλίας για τις υπερβολικές αυξήσεις των διοδίων – έως και 60% - στην περιοχή μεταβίβασε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η ΕΝΚΑ Βόλου και Θεσσαλίας καταγγέλει την παράνομη επιβολή διοδίων ως χαράτσι για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη και όχι ως ανταποδοτικό τέλος για τη χρήση ολοκληρωμένων και συντηρημένων αυτοκινητόδρομων όπως θα έπρεπε, ενώ στηλιτεύει τον περιορισμό της ελευθερίας κίνησης των πολιτών εντός της Επικράτειας, κατά παράβαση του Συντάγματος, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ασφαλών παράπλευρων ή εναλλακτικών οδών.

Επικρίνει την, κατά παράβαση της οδηγίας 1999/62/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 1999, επιβολή διοδίων σε επικίνδυνους δρόμους, όπως των Τεμπών ή της Κορίνθου-Πατρών, που δεν έχουν χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου. Μεταξύ άλλων, ερωτά γιατί οι συμβάσεις εφαρμόζονται μόνο ως προς τα δικαιώματα και όχι ως προς τις υποχρεώσεις των εργολάβων.

Ο Α. Μεϊκόπουλος ζητά την διερεύνηση των τεθέντων ερωτημάτων, τονίζοντας ότι η αύξηση έως και 60% στις τιμές των διοδίων, τη στιγμή που η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει συρρικνωθεί κατά 30-40%, δεν είναι δυνατόν να μπορεί να συμβάλλει στην μείωση των τελικών τιμών των προϊόντων, που αναζητά η κυβέρνηση μέσω μεταρρυθμίσεων.


Πηγή:
http://www.avgi.gr/article/2222028/a-meikopoulos-na-exetastoun-oi-kataggelies-gia-tis-auxiseis-sta-diodia-tis-thessalias