31 Ιαν 2013

Ψήφισμα της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για τα διόδια Αιγινίου

Την έκπληξή της για τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος δημάρχου και επικεφαλής αντιπολίτευσης του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού εκφράζει η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Τη συμπαράστασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού που αντιδρά για τον σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο εξέφρασε η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, με ομόφωνο ψήφισμά της.

 Συγκεκριμένα, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολύζο και τον κ. Ευάγγελο Λαγδάρη, ο οποίος είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με έκπληξη πληροφορήθηκε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελου Πολύζου και του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελου Λαγδάρη, που, εφαρμόζοντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδήλωσαν την πάνδημη διαμαρτυρία του τοπικού πληθυσμού για την επιχειρούμενη εγκατάσταση σταθμού διοδίων επί της Εθνικής Οδού στα διόδια του Αιγινίου (εγκατάσταση, που περιθωριοποιεί τον τοπικό Δήμο, ακινητοποιεί τους κατοίκους, παραλύει τις δραστηριότητές τους, αποδεκατίζει το ήδη πενιχρό έως ανύπαρκτο εισόδημά τους, μετατρέπει την ευλογία της οδικής σύνδεσης σε κατάρα απομόνωσης, κατακερματισμού και μαρασμού).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού, ως γνήσιος εκφραστής της βούλησης, αλλά και της αγωνίας και της αγανάκτησης του συνόλου των κατοίκων του Δήμου, με τις αποφάσεις, τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις του, εκπληρώνει τη συνταγματική αποστολή και συνεχίζει την ιστορική παράδοση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υλοποιώντας τη λαϊκή εντολή. Ως αρμόδια, κατά το νόμο, όργανα για την εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος βρέθηκαν, όπως επιτάσσει το καθήκον τους, στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση του αυτονόητου: για την αποτροπή της επιβολής αναίτιων και αδικαιολόγητων περιορισμών στα στοιχειώδη δικαιώματα των συμπολιτών τους, στην ελευθερία της μετακίνησής τους ακόμη και μέσα στα όρια του Δήμου τους, στην ελευθερία της επικοινωνίας τους με την ευρύτερη περιοχή, στην ελευθερία της ανάπτυξης της προσωπικότητας και των δραστηριοτήτων τους.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας εκφράζει την συμπαράστασή του στους αιρετούς, που διώκονται επειδή επιτελούν το καθήκον τους, και καλεί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να μεριμνήσουν για την άμεση άρση των αιτίων που προκαλούν δικαιολογημένες εκδηλώσεις εύλογης διαμαρτυρίας και πυροδοτούν τοπικές εντάσεις με ευρύτερες συνέπειες».


Πηγή:
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=123841

Αγώνας ενάντια στα διόδια παρά τις διώξεις

Με πάνοπλες τις δυνάμεις καταστολής και έτοιμες να τσακίσουν κάθε αντίδραση του λαού της περιοχής, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας. Παρά τα χτυπήματα από τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις, οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν τον αγώνα τους και παραμένουν συγκεντρωμένοι στο σημείο, νύχτα και μέρα, εκφράζοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν την πάλη τους, για να καταργηθούν τα διόδια που έρχονται να καταληστέψουν ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημά τους.


Το πρωί, πραγματοποιήθηκε νέα μαχητική διαδήλωση στα δικαστήρια της Κατερίνης, όπου οδηγήθηκαν να δικαστούν οι δύο κάτοικοι της περιοχής που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που έκαναν τα ΜΑΤ για να εμποδίσουν τους κατοίκους να καταλάβουν τα διόδια και να επιβάλουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Στο αυτόφωρο, δικάστηκε η νεαρή διαδηλώτρια που κατηγορούνταν για αντίσταση κατά της αρχής και παρακώλυση συγκοινωνίας. Το δικαστήριο την αθώωσε, καθώς οι μάρτυρες αστυνομικοί - ασφαλίστες που την συνέλαβαν δεν μπόρεσαν να πείσουν για την ενοχή της.

Ελεύθερος αφέθηκε ο ανήλικος από τον Κολινδρό που συνελήφθη επίσης την Τρίτη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις ίδιες κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος που ξυλοκοπήθηκε κατά τη σύλληψή του και νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης, θα δικαστεί στις 28 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας την επιχείρηση καταστολής των κινητοποιήσεων του λαού της περιοχής, χτες, η εισαγγελία Κατερίνης, άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία εναντίον του δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού Ε. Πολύζου και του Δημοτικού Συμβούλου Ε. Λαγδάρη και διέταξε τη σύλληψή τους εντός του πλαισίου του αυτοφώρου.

Το ΔΣ της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει με ομόφωνο ψήφισμά της την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος των δύο αιρετών.


Πηγή:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7270818&publDate=31/1/2013

Έξαλλοι οι κάτοικοι της Πιερίας για τα διόδια στο Αιγίνιο

Εντείνονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Πιερίας για το νέο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο.

Με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, οι πολίτες του νομού ζητούν να είναι ελεύθερος ο δρόμος και να πηγαίνουν στην εργασία τους, χωρίς να "ματώνουν" οικονομικά.

"Οι πολίτες της Πιερίας είναι εκεί και περιμένουν μια απάντηση. Ρωτούν: Γιατί μας καθηλώνετε μέσα σε πέντε σταθμούς διοδίων; Δύο προς Θεσ/νίκη και τρεις προς Λάρισα; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε το ένα τρίτο ή το μισό του μισθού μας σε διόδια για να πάμε στη δουλειά μας; Οι πολίτες της Πιερίας παραμένουν στα διόδια του Αιγινίου και περιμένουν απαντήσεις", αναρωτιέται το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του νομού, Ηλίας Τσολακίδης.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Αντί για απαντήσεις όμως η Πολιτεία, η Δημοκρατία, απαντά με συλλήψεις, με δακρυγόνα, με καταστολή. Αντί για απαντήσεις ο λαός της Πιερίας, δέχεται τον απόλυτο εξευτελισμό. Να συλλαμβάνονται ανήλικοι και άτομα με προβλήματα υγείας. Να ρίχνονται δακρυγόνα μπροστά σε μικρά παιδιά".

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δύο άτομα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα την Τετάρτη, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος με προβλήματα υγείας.

"Εκείνο που δεν καταλαβαίνετε εσείς που μας κυβερνάτε και δίνετε τις εντολές στα ΜΑΤ να χτυπήσουν και να συλλάβουν, είναι ότι τέτοιες ενέργειες, αποδεικνύουν απλά και μόνο την ανικανότητά σας να αντιληφθείτε τα προβλήματα του λαού. Ενός λαού στο όνομα του οποίου κυβερνάτε, συμπληρώνει ο κ. Τσολακίδης.


Πηγή:
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=271878&Sport=7&Country=82

30 Ιαν 2013

Οι πολίτες της Πιερίας περιμένουν μια απάντηση!


Οι πολίτες της Πιερίας είναι εκεί και περιμένουν μια απάντηση. Ρωτουν: Γιατί μας καθηλώνετε μέσα σε πέντε σταθμούς διοδίων; Δύο προς Θεσ/νίκη και τρεις προς Λάρισα; Οι πολίτες της Πιερίας ρωτουν: Γιατι πρέπει να πληρώνουμε το ένα τρίτο ή το μισό του μισθού μας σε δίόδια για να πάμε στη δουλειά μας; Οι πολίτες της Πιερίας παραμένουν στα διόδια του Αιγινίου και περιμένουν απαντήσεις.

Αντί για απαντήσεις όμως η Πολιτεία, η Δημοκρατία, απαντά με συλλήψεις, με δακρυγόνα, με καταστολή. Αντί για απαντήσεις ο λαός της Πιερίας, δέχεται τον απόλυτο εξευτελισμό. Να συλλαμβάνονται ανήλικοι και άτομα με προβλήματα υγείας. Να ρίχονται δακρυγόνα μπροστά σε μικρά παιδιά.

Σήμερα δύο ακόμα άτομα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος με προβλήματα μάλιστα υγείας. Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνετε, εσείς οι υπεύθυνοι της καταστολής, είναι ότι τέτοιες ενέργειες, αποδεικνύουν το δίκιο του αγώνα μας.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνετε εσείς που μας κυβερνάτε και δίνετε τις εντολές στα ΜΑΤ να χτυπήσουν και να συλλάβουν, είναι ότι τέτοιες ενέργειες, αποδεικνύουν απλά και μόνο την ανικανότητά σας να αντιληφθείτε τα προβλήματα του λαού. Ενός λαού στο όνομα του οποίου κυβερνάτε.

Η Πιερία δεν είναι Σπιναλόγκα, δεν είναι η χώρα των λεπρών. Είναι ο Όλυμπος, η Πύδνα, το κάστρο του Πλαταμώνα, είναι η Μακεδονία, η ίδια η ΙΣΤΟΡΙΑ. Είναι ο τόπος μας, ενας περιζήτητος τόπος. Είναι κάτι πολύ μεγάλο, το οποίο δεν μπορείτε ούτε να συρρικνώσετε ούτε να μαγαρίσετε όσο και αν προσπαθείτε.

Διώξτε λοιπόν τώρα τα ΜΑΤ και τους κρυφούς ασφαλίτες από τα διόδια του Αιγινίου.

Σταμαστείστε άμεσα τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο.

Σταμαστείστε άμεσα τη λειτουργία του πλευρικού σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Φερθείτε επιτέλους μια φορά σαν πολιτικοί αντρες και όχι σαν αντρείκελα....


Ηλίας Τσολακίδης
Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Η Αστυνομία είναι ...αλλού!

Ανοχύρωτη πόλη η Κατερίνη. 

Οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας είναι εξαφανισμένες από χθες από την πόλη της Κατερίνης. Αντί να φυλάσσουν την πόλη, τους πολίτες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, αντί να προστατεύουν τις περιουσίες των πολιτών από κάθε διαρρήκτη και να μεταδίδουν στον κόσμο το αίσθημα ασφάλειας και ομαλότητας, με αυξημένες περιπολίες και αστυνόμευση του τόπου, η Αστυνομία εξαφανίστηκε από την πόλη μας! Άλλαξε περιβολή, (κουστούμι) και εμφανίστηκε σύσσωμη στα διόδια του Αιγινίου για να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα της πολυεθνικής και του μεγαλοεργολάβου, στρέφοντας τα όπλα της κατά των πολιτών.


Είναι οφθαλμοφανές πως έχει ξεχάσει το ρόλο που της έχει ανατεθεί από την Πολιτεία! Και για να είμαστε σαφείς: Πολιτεία δεν έιναι ούτε η πολυεθνική ούτε ο μεγαλοεργολάβος!

Υ.Γ. Χθες στην κατάληψη των διοδίων του Αιγινίου δεν είδα ούτε ένα ασθενοφόρο!


Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Νέα διαμαρτυρία κατοίκων για τα διόδια Αιγινίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια του Αιγινίου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς ωστόσο να επιχειρούν να καταλάβουν τα διόδια και χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων, αλλά και για τις προσαγωγές και διώξεις σε βάρος διαδηλωτών.


Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Κατερίνης, όπου προσήχθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι δύο διαδηλωτές, ένας νεαρός και μια κοπέλα, που συνελήφθησαν χθες βράδυ κατά τη διάρκεια επέμβασης της αστυνομίας σε διαδήλωση στην άκρη της εθνικής οδού στο σημείο των διοδίων. Επίσης, έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού Ευαγγέλου Πολύζου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, Ευαγγέλου Λαγδάρη.

Το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει με ομόφωνο ψήφισμά της την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος τον δύο αυτοδιοικητικών, τονίζοντας ότι "διώκονται επειδή εκτελούν το καθήκον τους" και καλεί την πολιτεία να μεριμνήσει για την "άρση των αιτιών" που προκαλούν τις αντιδράσεις.


Πηγή:
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=271902&Sport=7&Country=82

29 Ιαν 2013

Θα σε γράψω στα ...παλιά μου τα παπούτσια!

Αφιερωμένο σε όλους εσάς που χτυπούσατε χθες με τόσο ζήλο τους διαμαρτυρόμενους πολίτες!  Μπράβο!  Συγχαρητήρια!  Άξιοι!


Κύριος, εσείς, ο πρώτος στη σειρά που δώσατε την εντολή να επιτεθούν. Κι εσύ, φίλε, εσύ με την ασπίδα και το άσπρο κράνος, που με τόσο ζήλο ποδοπάτησες τον συμπολίτη μου και του κατέβασες το γκλοπ στο κεφάλι. Αύριο, όταν θα σου κόψουν κι άλλο το μισθό και θα πρέπει να πληρώνεις ό ίδιος τις μπότες που φοράς, μην τυχόν και με καλέσεις να σε συμπαρασταθώ! Θα σε γράψω στα ...παλιά μου τα παπούτσια κι εσένα και τις ανάγκες της οικογένειάς σου την οποία δεν θα μπορείς να ταΐσεις.

Και που είσαι; Ούτε στη διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» δεν θέλω να σε ξαναδω! Δεν σου αξίζει!


Πηγή:

Τα ΜΑΤ σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια

Θεσσαλονίκη: Η εκστρατεία «νόμος και τάξη» της τρικομματικής κυβέρνησης μεταφέρθηκε χθες (και) στα διόδια του Αιγινίου, όπου τα ΜΑΤ ανέλαβαν να διαλύσουν με τη βία μια απόλυτα ειρηνική και πάνδημη κινητοποίηση, προκειμένου να προστατευτούν τα οικονομικά συμφέροντα της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση των κατοίκων της Πιερίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 άτομα, ανάμεσά τους και πολλοί μαθητές, τα ΜΑΤ μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης. Επιτέθηκαν με σφοδρότητα, κάνοντας υπέρμετρη χρήση χημικών, απώθησαν βίαια τον κόσμο για να εγκατασταθούν οι υπάλληλοι της εταιρείας στα κουβούκλια των διοδίων και προχώρησαν σε 11 προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν συλλήψεις. Σύμφωνα με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του αγώνα κατά της λειτουργίας των διοδίων του Αιγινίου, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο αντιδήμαρχοι της περιοχής, δύο ανήλικοι, ενώ άλλοι δύο συλληφθέντες έφεραν ελαφρά τραύματα και οδηγήθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της περιοχής.


Η κινητοποίηση των κατοίκων της Πιερίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ήταν μαζικότατη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων, μαθητές, επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής και κρατώντας μαύρες και ελληνικές σημαίες πήγαν να διαδηλώσουν για τη λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού διοδίων, που θα λειτουργήσει ως «θηλιά στον λαιμό της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», όπως λένε. Την ίδια ώρα άλλοι κάτοικοι του νομού συγκεντρώθηκαν στη Λεπτοκαρυά, κρατώντας ανοικτές τις μπάρες του πλευρικού σταθμού που επρόκειτο να λειτουργήσει και αυτός χθες.

Στο σημείο της κινητοποίησης στο Αιγίνιο βρισκόταν και εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε στους εκπροσώπους της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» να ανασταλεί για μια ημέρα η λειτουργία των διοδίων, προκειμένου οι δύο πλευρές να συναντηθούν σήμερα στο γραφείο του και να αναζητηθεί μια συναινετική λύση. Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την ΠΑΘΕ αρνήθηκε αυτή την πρόταση, επέμενε να θέσει σε λειτουργία άμεσα τα διόδια και ζήτησε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Μετά από αυτό οι κάτοικοι κατέλαβαν τον σταθμό διοδίων και κρατούσαν ανοικτές τις μπάρες, αλλά νωρίς το απόγευμα, όταν στο σημείο έμειναν περίπου 250 άτομα, τα ΜΑΤ όρμησαν κατά των διαδηλωτών, ανοίγοντας παράλληλα δρόμο στους υπαλλήλους της εταιρείας για να μπουν στα κουβούκλια των διοδίων.

Η επέμβαση της αστυνομίας δεν έκαμψε το ηθικό των κατοίκων, οι οποίοι παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ στο σημείο, λίγα μέτρα πιο μακριά από το σταθμό διοδίων, που άρχισε να λειτουργεί υπό την επίβλεψη των ΜΑΤ. Μάλιστα, όταν έγιναν γνωστές οι συλλήψεις, στο σημείο επέστρεψαν πολλοί από τους διαδηλωτές που είχαν αποχωρήσει μετά τις πρώτες ώρες της κατάληψης των διοδίων και δεν έκρυβαν τη διάθεσή τους να ανακαταλάβουν τον σταθμό. Στο μεταξύ οι 11 συλληφθέντες θα δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της φθοράς ξένης περιουσίας και της παράνομης βίας. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν χθες οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και του ΚΚΕ Θεοδ. Κωνσταντινίδης.


Πηγή:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=747110

Δεν αντέχεται άλλο η αδικία!




Τώρα, σήμερα Τρίτη 30.01.2013, ώρα 12:00, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο Κατερίνης συμπαραστέκονται στους συλληφθέντες πολίτες στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου

Να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών που αντιστέκονται!

Πότε κύριε Δικαστά θα καλέσετε την πολυεθνική εταιρία να απολογηθεί για τις εγκληματικές παραλήψεις της; Πότε κύριε Δικαστά θα ελέγξετε τη νομιμότητα της σύμβασης παραχώρησης με την οποία χαρίστηκαν οι εθνικοί μας δρόμοι στους εθνικούς μας νταβαντζήδες;

Σταματήστε να σέρνετε 16χρονα παιδιά στα δικαστήρια και ακούστε τη φωνή του λαού που βρίσκεται συγκεντρωμένος έξω από τα γραφεία σας.

Δεν αντέχεται άλλο η αδικία!


Ακολουθούν φωτογραφίες με το συγκεντρωμένο πλήθος πολιτών έξω από τα δικαστήρια Κατερίνης.


Πηγή:




Νέο άνοιγμα των διοδίων Αιγινίου από διαδηλωτές


Ελεύθερα περνούν οι οδηγοί από το σταθμό διοδίων του Αιγινίου, χωρίς να πληρώνουν, καθώς λίγο μετά τις 4 το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν πάλι το σταθμό."

Πιερία — Οι διαδηλωτές θα κρατήσουν ανοιχτά τα διόδια, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζου, για περίπου ένα δίωρο, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων.

Στο σημείο υπάρχει και αστυνομική δύναμη, ωστόσο η διαμαρτυρία εξελίσσεται ειρηνικά, χωρίς προβλήματα.


Πηγή:
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=981339#.UQgCckS0OnU

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Πιερίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις της Δευτέρας στα διόδια Αιγινίου πραγματοποίησαν έξω από τα δικαστήρια της Κατερίνης κάτοικοι του δήμου Πύδνας - Κολινδρού, που αντιδρούν στη λειτουργία των διοδίων.

Στο μεταξύ, με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας», της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», παραβάσεις του ΚΟΚ και του νόμου περί «βεγγαλικών» παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, έντεκα άτομα ηλικίας από 15 έως 51 ετών, μεταξύ αυτών και δύο αντιδήμαρχοι και τρεις εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στα επεισόδια στο σταθμό διοδίων Αιγινίου.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι καθώς παραγγέλθηκε από την εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση ευθυνών, προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος.


Πηγή:
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=981196#.UQgCc0S0OnU

Να πάψουν οι διώξεις εναντίον πολιτών που αντιστέκονται!

Καλούμε τα μέλη της ομάδας μας, σήμερα στις 11:00 να είναι όλοι στα δικαστήρια της Κατερίνης, στο πλευρό των 11 συλληφθέντων!

Όλες οι κατηγορίες κατά των πολιτών θα είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οι πολίτες δεν πείραξαν κανέναν! Δεν προξένησαν καμία φθορά, όπως για μια ακόμη φορά, ψευδώς, θα υποστηρίξει η εταιρία.

Απεναντίας! Δέχτηκαν απρόκλητη, τυφλή επίθεση από τα ΜΑΤ τα οποία δούλεψαν για λογαριασμό των μεγαλοεργολάβων. Ντροπή!

Υπάρχουν εκατοντάδες μάρτυρες! Χιλιάδες μάτια είδαν τι συνέβη χθες στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου! Οι πολίτες δέχτηκαν επίθεση με χημικά, ξυλοκοπήθηκαν άγρια με την πρόφαση, πως κάποιοι προξένησαν ζημιές. Ποιοι; Που; Γιατί δεν του είδε κανείς;


Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής και την προβοκάτσια. Κάνοντας επίδειξη δύναμης με ανεξέλεγκτη χρήση χημικών, χειροβομβίδων, κλομπς κλπ, χτύπησαν τους συγκεντρωμένους. Δεκάδες συμπολίτες μας χτυπήθηκαν και ψεκάστηκαν, μεταξύ αυτών και ανήλικα παιδιά! Καταδικάζουμε την άνανδρη αυτή επίθεση εναντίον των διαδηλωτών και δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση: Θα συνεχίσουμε ενωμένοι, μαχητικά τον αγώνα για την ανατροπή του παράλογου καθεστώτος των διοδίων και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Δε φοβόμαστε τη βία και την καταστολή!

Εμείς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγωνιζόμαστε ενάντια στο τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των διοδίων εδώ και 3 χρόνια! Για μας δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς! Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απάτη των διοδίων, ενάντια στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας, ενάντια στο μαρασμό του τόπου μας, της Πιερίας.

Απαιτούμε να καταγγελθούν άμεσα οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων και τα έργα να συνεχιστούν με ευθύνη δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο, σύμφωνα με ένα γενικό βιώσιμο σχεδιασμό, στην υπηρεσία του λαού μας.

Να πάψει τώρα η «Βιομηχανία των διώξεων εναντίον πολιτών που αντιστέκονται».


Πηγή:
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Αντισταθείτε και δράστε...

του Ηλία Τσολακίδη

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στα διόδια του Αιγινίου, την άγρια επίθεση των ΜΑΤ και τη σημερινή δίκη των 11 συλληφθέντων.


Αφιερωμένο σε όλους εσάς που αντισταθήκατε χθες ενάντια στα ΜΑΤ, σε όλους εσάς που ξενυχτήσατε στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου, αντιστεκόμενοι για εμένα και την οικογένειά μου. Αλλά και σε όλους εσάς, που όπως κι εγώ, δεν βρήκατε το χρόνο να είστε εκεί!

Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, χθες, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσής του, μίλησε για όλους εμάς:

“Αντισταθείτε, αντισταθείτε σε αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα, αντισταθείτε στα όνειρα των γονιών σας για μια θεσούλα, αντισταθείτε στη μιζέρια της καθημερινότητας, αντισταθείτε σε ότι πλήττει την αισθητική σας, μην υποκλινόσαστε σε ότι δεν σας αρέσει, αντισταθείτε -όχι απαραίτητα στην πολιτική, αλλά στην καθημερινότητα- αυτή είναι περισσότερο πολιτική-, αντισταθείτε στους καθηγητές σας, αντισταθείτε και δράστε..."

Απαύγασμα της ομιλίας - αντιφώνησης του επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά - το έργο του οποίου -σύμφωνα με το ψήφισμα του τμήματος «εκπροσωπεί τη δημιουργική Ελλάδα και προβάλλει το φως της παγκόσμια»


Πηγή:
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Πιερία: Τα διόδια της οργής

-Σύρραξη των ανδρών των ΜΑΤ με πολίτες που προσπάθησαν μετά από πολύωρη παραμονή στην εθνική οδό να αποτρέψουν τη λειτουργία τους

-Τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

-Χρήση χημικών καταγγέλλουν οι πολίτες, 11 προσαγωγές και ένταση –Σήμερα στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια και νέο συλλαλητήριο στα διόδια Αιγινίου

-Έκλεισε για δυο και πλέον ώρες η εθνική οδός

Με επεισοδιακό τρόπο και αφού πήραν την υπόθεση «διόδια Αιγινίου» στα χέρια τους οι άνδρες των ΜΑΤ άνοιξαν χθες στις 4.30 το απόγευμα και όχι στις 12 το μεσημέρι όπως είχε προγραμματισθεί, τα διόδια του Αιγινίου.

Η πρωτοφανής και μαζική συμμετοχή του κόσμου, μπορεί να απέτρεψε την ολιγόωρη μετάθεση της έναρξης λειτουργίας των διοδίων, πλην όμως, αυτό συνέβη λίγες ώρες αργότερα και μάλιστα μετά από ένταση και χρήση χημικών.

Στο μεταξύ η Αστυνομία έκλεισε την εθνική οδό, η οποία άνοιξε και πάλι στις 4.30 το απόγευμα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι ο κόσμος παρέμενε στην άκρη του δρόμου, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην κίνηση των διερχόμενων οχημάτων και σε κάθε περίπτωση, χωρίς να παρακωλύει τη συγκοινωνία.

Η ΕΝΤΑΣΗ
Λίγη ώρα μετά τις 3.30 δημιουργήθηκε ένταση όταν η απόφαση της εταιρίας να θέσει σε λειτουργία τα διόδια στέλνοντας τους υπαλλήλους να πάρουν θέση στα γκισέ, πυροδότησε την αντίδραση των διαδηλωτών. Παρενέβησαν τότε τα ΜΑΤ που ήταν από νωρίς στην περιοχή επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Από τη σύρραξη που ακολούθησε θύμα των ΜΑΤ έπεσε και ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, ενώ προσήχθησαν στον εισαγγελέα 11 άτομα, μεταξύ των οποίων δυο αντιδήμαρχοι κ. Βασιλειάδου Ξανθούλα και Μεταλλίδης Παύλος και πολίτες. Μεταξύ των 11 ατόμων είναι και τρεις ανήλικοι, καθώς και ένας νεφροπαθής με το γιο του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Σε μια ακόμα περίπτωση η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της βίας και της οξείας καταστολής, αυτή τη φορά σε βάρος πολιτών της Πιερίας, που συγκεντρωθήκαν στο Αιγίνιο, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα της απρόσκοπτης μετακίνησης, αντιτιθέμενοι στο άνοιγμα νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή.

Η απόπειρα τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται ενάντια σε καθεμιά από τις αιχμές της ακολουθούμενης πολιτικής εξαθλίωσης του λαού και απέναντι σε αυτή την πολιτική συνολικά, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αδίκως συλληφθέντες συμπολίτες μας και ζητάμε την άμεση άρση των σε βάρος τους κατηγοριών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας αναφερόμενο στα επεισόδια στο Αιγίνιο τονίζει: «Η τρικομματική κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο.

Μετά την επιστράτευση των εργαζόμενων του Μετρό της Αττικής ήρθε η σειρά των διοδίων του Αιγινίου για να αποδείξει πως είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών με κάθε μέσο. Για άλλη μια φορά απάντησε με βία, καταστολή και συλλήψεις ενάντια σε όσους αντιστέκονται.

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ, ενάντια στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και την νεολαία που βρέθηκαν σήμερα στα διόδια του Αιγινίου για να απαιτήσουν τη μη λειτουργία των διοδίων. Όπως επίσης και τις 11 συλλήψεις, στις οποίες υπάρχουν και δύο ανήλικοι, που έγιναν.

Ο λαός δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί. Αντίθετα χρειάζεται να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα του για την κατάργηση όλων των διοδίων, των χαρατσιών και των μέτρων που τον οδηγούν στην φτώχεια και την ανέχεια.

Οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν με την οργανωμένη πάλη τους, τη συμμαχία τους να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια μέσα από το τσάκισμα της εξουσίας των μονοπωλίων».

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε. με τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στην κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο και για την κατάργηση όλων των διοδίων.


Πηγή:
http://www.laosver.gr/news/regional/45678.html#.UQd-KUTFKF8

28 Ιαν 2013

Βάρδιες περιφρούρησης στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε μία από τις βάρδιες περιδρούρησης κάντε κλικ ΕΔΩ

Κατάληψη διαρκείας με 6 βάρδιες το 24ωρο. Πριν λίγη ώρα άρχισε να λειτουργεί σύστημα δηλώσεων συμμετοχής στις βάρδιες περιφρούρησης στο διαδίκτυο!

Οι πολίτες της Πιερίας, αποφασισμένοι να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα των διοδίων, επιμένουν στην κατάληψη διαρκείας του σταθμού και καταγγέλλουν την τυφλή επίθεση βίας που δέχτηκαν σήμερα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων καλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα αυτό και να ενισχύσουν τις ομάδες περιφρούρησης του σταθμού, οι οποίες θα αλλάζουν ανά 4 ώρες, όλο το 24ωρο.

Πολίτες της Πιερίας, απόψε, όλη τη νύχτα κάποιοι θα είναι εκεί, στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου! Δεν θα τους αφήσουμε μόνους! Ο αγώνας αυτός αφορά τον τόπο μας, την πατρίδα μας! Ξεπουλιέται η περιουσία της χώρας χωρίς δεύτερη κουβέντα και στο βρώμικο αυτό παζάρι, προστάτης μπαίνουν οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ!

Μέχρι τώρα το βλέπαμε στις τηλεοράσεις. Σήμερα το είδαμε «ζωντανό» στον τόπο μας. Το βιώσαμε στο πετσί μας: Όποιος αρνείται να συμμορφωθεί δέχεται τη νόμιμη βία των ΜΑΤ.

Πολίτες, μη φοβηθείτε! Ενισχύστε με τη φυσική σας παρουσία αυτό τον αγώνα!

Κανείς πλέον μόνος του!




Πηγή:
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Χτύπησαν με χημικά για να φύγει ο κόσμος



Αιγίνιο, ώρα 15:40 - 28/1/13

Χτύπησαν με χημικά για να φύγει ο κόσμος από τα κουβούκλια και έβαλαν μέσα τους υπαλλήλους για να αρχίσουν την είσπραξη! Ναι, για να μπορεί πλέον η πολυεθνική να πίνει το αίμα του λαού!

«Μας έριξαν εν ψυχρώ χημικά στο πρόσωπο! Μας έκαψαν τα μάτια! Τα ρούχα μας είναι κατακόκκινα! Συνέλαβαν 16χρονα και 18χρονα παιδιά! Γίνεται πόλεμος! Η αστυνομία χτυπάει αλύπητα τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και υπερασπίζει τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρίας».

Ο κ. Σάββας Χιονίδης είναι ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος συμπαρίσταται ...νοερά και δια του αντιπροσώπου του, στους διαμαρτυρόμενους πολίτες.



Πηγή:
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Συλλήψεις και επεισόδια ενόψει του ανοίγματος διοδίων στην Πιερία

Σε 11 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα νωρίτερα στα διόδια του Αιγινίου στην Πιερία, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να τεθούν σε λειτουργία σήμερα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν τα διόδια προκειμένου να μην επιτρέψουν τη λειτουργία τους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν ώστε να τους απωθήσουν.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δυο αντιδήμαρχοι του δήμου Πύδνας - Κολινδρού.

Με ψήφισμά του το τοπικό δημοτικό συμβούλιο καταγγέλλει τις συλλήψεις, κάνοντας λόγο για χειροδικία (με γκλοπ) απο τα ΜΑΤ εναντίον του δημάρχου.

Τα διόδια λειτουργούν, πλέον, κανονικά, ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος προανήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων στα διόδια.


Πηγή:
http://www.skai.gr/news/greece/article/222686/sullipseis-kai-epeisodia-enopsei-tou-anoigmatos-diodion-stin-pieria/#ixzz2JJ0tsGmm  

Ένταση στα διόδια Αιγινίου με επέμβαση των ΜΑΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγο στα διόδια του Αιγινίου, όπου κάτοικοι και διαδηλωτές έχουν σηκώσει τις μπάρες διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των σταθμών της περιοχής.

Όπως αναφέρεται στο Thestival.gr, ο δήμαρχος Πύδνας-Κολίνδρού Ευάγγελος Πολύζος κατήγγειλε πως τα ΜΑΤ κινήθηκαν εναντίον των κατοίκων οι οποίοι επιχείρησαν να εμποδίσουν τους υπάλληλους της εταιρείας να μπον στους σταθμούς.


«Είναι ντροπή! Οι διαπλεκόμενοι είναι πιο δυνατοί από τους απλούς ανθρώπους τελικά» σχολίασε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι προσήχθησαν τρία άτομα, ένας αντιδήμαρχος και δύο 20χρονα παιδιά. Κάτοικοι αναφέρουν επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πως ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Υπενθυμίζεται ο δήμαρχος Πύδνας-Κολίνδρού και το δημοτικό συμβούλιο είχαν στείλει επιστολή παραίτησης στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του πρωθυπουργού αλλά και στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη διαμαρτυρόμενοι για τα διόδια Αιγινίου, τα οποία όπως τονίζουν «οδηγούν την περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό».


Πηγή:
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=979854#.UQbf4kS0OnU

Προσαγωγές αντιδημάρχων και διαδηλωτών στα διόδια του Αιγινίου

Με βία και χρήση γκλοπ σημαδεύτηκε η κινητοποίηση κατοίκων δήμων της Πιερίας και κινήσεων πολιτών στα διόδια του Αιγινίου, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία νέου σταθμού στην περιοχή.


Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, όμως μετά την άρνησή τους, τους απώθησαν βίαια με ασπίδες και γκλοπ και προχώρησαν σε προσαγωγές δύο αντιδημάρχων και δύο νεαρών διαδηλωτών.

Αυτή τη στιγμή δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται παραταγμένες στα διόδια, που άρχισαν να λειτουργούν μετά την απομάκρυνση των διαδηλωτών οι οποίοι έχουν μετακινηθεί σε μικρή απόσταση, αλλά παραμένουν στο σημείο.

Ανοιχτά εξακολουθούν να είναι τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς, λόγω των κινητοποιήσεων πολιτών της περιοχής.


Πηγή:
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=979959#.UQbf4US0OnU

Ανοικτά τα διόδια στο Αιγίνιο

Χωρίς να καταβάλουν χρήματα διέρχονται οι οδηγοί από τα διόδια Αιγινίου στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καθώς στο σημείο βρίσκονται κάτοικοι δήμων της Πιερίας και δεν επιτρέπουν να τεθεί σε λειτουργία ο νέος σταθμός.

Ανοιχτά είναι και τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά, ενώ κανονικά λειτουργούν τα μετωπικά διόδια της Λεπτοκαρυάς επί της εθνικής οδού.


Οι σταθμοί στο Αιγίνιο και στον παράπλευρο δρόμο της Λεπτοκαρυάς είχε αποφασιστεί να τεθούν σε λειτουργία στις 12 το μεσημέρι, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ' αόριστον τις κινητοποιήσεις τους με ομάδες περιφρούρησης.

«Προβλέπονται τρεις σταθμοί διοδίων σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων, σε Μάλγαρα, Αιγίνιο και από το 2013 και στο Νησέλι και δεν έχει γίνει ούτε ένας από τους προβλεπόμενους παράδρομους. Μας αποκλείουν από παντού και δε θα το επιτρέψουμε», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος.

Στη Λεπτοκαρυά οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν να λειτουργήσουν τα παράπλευρα διόδια με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, για τα οποία ζητούν την κατάργησή τους, ενώ ζητούν επίσης να μειωθεί η τιμή στα μετωπικά διόδια επί της εθνικής οδού.


Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr/story/533680

Κατάληψη στα διόδια Αιγινίου θα κάνουν σήμερα κάτοικοι της Πιερίας

Διαμαρτύρονται για τη δημιουργία τους και ζητούν ελεύθερη πρόσβαση

Σε κατάληψη του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο θα προχωρήσουν σήμερα κάτοικοι της Πιερίας, με σκοπό να αποτρέψουν τη λειτουργία τους.

Όπως προανήγγειλαν από την προηγούμενη εβδομάδα, στις 10 το πρωί συγκεντρώνονται στο σημείο και θα προχωρήσουν στην κατάληψη του σταθμού διοδίων, που αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί στις 12 το μεσημέρι.

Οι κάτοικοι της Πιερίας είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν οι μπάρες, ώστε όλα τα οχήματα να διέρχονται ελεύθερα από το σημείο.

Τονίζουν πως τα διόδια θα επιφέρουν στην Πιερία οικονομικό μαρασμό και ζητούν την κατάργησή τους.

Την ίδια ώρα θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κάτοικοι του δήμου Δίον Ολύμπου, που θα συγκεντρωθούν στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς. Διαμαρτύρονται για την ενδεχόμενη λειτουργία πλευρικών διοδίων


Πηγή:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/480198/katalipsi-sta-diodia-aiginiou-tha-kanoun-simera-katoikoi-tis-pierias/

Συμφωνία με καπέλο 1 δισ.

...Η συμφωνία της κυβέρνησης, με τις τράπεζες και τους εργολάβους προβλέπει αφενός περικοπή του εργολαβικού αντικειμένου των συμβάσεων παραχώρησης, αφετέρου δε πρόσθετες επιβαρύνσεις του Δημοσίου που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα το Δημόσιο θα προσφέρει επιπλεόν 650 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πόρους του ΕΣΠΑ, ενώ θα καταβληθούν επιπροσθέτως 280 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό, στο πλαίσιο των εργολαβικών απαιτήσεων για καθυστερήσεις (απαλλοτριώσεις, μετατοπίσεις δικτύων αρχαιολογικά κ.α.). Σε εκρεμμότητα είναι η νέα πολιτική διοδίων, με επικρατέστερη εκδοχή να αναπροσαρμόζονται διαρκώς, λόγω πληθωρισμού, ενώ σε κάθε τμήμα που θα παραδίδεται στην κυκλοφορία θα επιβάλλονται νέες αυξήσεις.


Ολόκληρο το Άρθρο:
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=339339

27 Ιαν 2013

Ο στόχος μας είναι η Δευτέρα! Τη Δευτέρα 28/1/13 στις 10πμ, όλη η Πιερία στα Διόδια Αιγινίου!

Το πρόβλημα είναι πολιτικό και αυτοί που οφείλουν να το λύσουν είναι οι πολιτικοί. Τώρα! Κι αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν. Όλοι τους! Και να αφήσουν την τύχη του τόπου στους πολίτες.


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη της και όλους τους πολίτες της Πιερίας, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 να είναι όλοι εκεί. Στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου. Στο δρόμο! Εκεί που δίνονται οι αγώνες!



Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο σταθμός διοδίων του Αιγινίου δεν πρόκειται να λειτουργήσει τη Δευτέρα, έτσι όπως έχει προγραμματιστεί. Η εταιρία δεν θα το διακινδυνεύσει, γιατί η μισή η Πιερία θα είναι εκεί. Όπως και τότε, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου του 2010.

Η εταιρία φοβάται. Η κυβέρνηση επίσης. Το ίδιο και η αστυνομία, οι βουλευτές και τοπικοί μας άρχοντες. Όλοι τρέμουν την οργή του κόσμου. Όλοι γνωρίζουν πως παντού είναι χυμένη βενζίνη και αυτό που λείπει είναι ένα σπίρτο. Το τυχαίο γεγονός! Ένα τυχαίο γεγονός, από το οποίο μπορεί να ξεκινήσει μια γενικότερη ανάφλεξη. Μπροστά στο πλήθος των θυμωμένων πολιτών, όλοι τους θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα το αφήσουν, προσωρινά, να ξεφουσκώσει. Παλιά τους τέχνη κόσκινο!

Όμως, εμείς, όλοι οι πολίτες της Πιερίας, τη Δευτέρα στις 10:00 θα πρέπει να είμαστε εκεί. Δεν έχει σημασία τι θα πράξει τελικά η εταιρία. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει , τι θα γίνει την Τρίτη. Ο στόχος μας είναι η Δευτέρα! Πρέπει να είμαστε εκεί για να υπερασπίσουμε τη λογική, το συμφέρον του τόπου και των οικογενειών μας. Να πούμε ΟΧΙ στην απάτη των διοδίων. Να πούμε όχι στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας μας. Να πούμε ΟΧΙ στο μαρασμό της Πιερίας.

Όχι μόνο καμιά εκατοσταριά νοματαίοι, αλλά μεγάλο πλήθος!

Μη σας απασχολεί τι θα γίνει την επόμενη ημέρα! Ο στόχος μας είναι, τη Δευτέρα να είμαστε χιλιάδες. Να πλημμυρίσει η Εθνική μας Οδός με διαμαρτυρόμενους πολίτες. Τα υπόλοιπα είναι υπόθεση των πολιτικών. Των 4 βουλευτών του νομού μας, της Αντιπεριφερειάρχη μας, των τριών Δημάρχων και όλων των φορέων του νομού. Αυτός είναι ο ρόλος τους: Να εκπροσωπούν τον πολίτη, τον εντολέα τους. Να βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων των εκλογέων, εκπροσωπώντας τα ζητήματα τους και ενεργώντας ως σημαίνοντες εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας: Θα διαμαρτυρηθούμε ξεκινώντας μαζικά τη Δευτέρα, δείχνοντάς τους, τι πρέπει να πράξουν. Ναι, να κόψουν το σβέρκο τους και να βρουν λύση! Ήρθε η ώρα να τους μεταχειριστούμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως μεταχειρίζονται τις οικογένειές μας χωρίς να μας ρωτήσουν, αν μπορούμε να πληρώσουμε φόρους και χαράτσια, χωρίς να μας ρωτήσουν αν αντέχουμε τις μειώσεις των μισθών και την ακρίβεια, αν μας πονάει η διαγραφή του μέλλοντος των παιδιών μας!

Ναι, γιατί το πρόβλημα είναι πολιτικό και αυτοί που οφείλουν να το λύσουν είναι οι πολιτικοί. Τώρα! Κι αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν. Όλοι τους! Και να αφήσουν την τύχη του τόπου στους πολίτες.

Να είστε σίγουροι, μόνοι μας θα τα καταφέρουμε καλύτερα! Και με την εταιρία!

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε την Τρίτη.


Και τους χαρατσώνουν και τους εμπαίζουν!

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού Πιερίας, λόγω της έναρξης λειτουργίας από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ενός ακόμη σταθμού είσπραξης των χαρατσιών διοδίων, κοντά στο Αιγίνιο, με την άδεια της συγκυβέρνησης. Οι χειμαζόμενοι από τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα κάτοικοι του νομού και οι επαγγελματίες θα είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν παραπάνω 1,20 ευρώ για τα δίκυκλα, 1 ευρώ για τα ΙΧ, 3,40 για τα φορτηγά με 2 και 3 άξονες και 7,10 ευρώ για τα φορτηγά με 4 άξονες, προκειμένου να μετακινηθούν ως το διπλανό νομό Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, σε συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης με βουλευτές του νομού, όχι μόνο υπερασπίστηκε τη φορομπηχτική πολιτική της, αλλά δε δίστασε να εμπαίξει τους κατοίκους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο προτρέπει τους χρήστες του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου να προμηθευτούν δωρεάν από το διαχειριστή του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, πομποδέκτες ηλεκτρονικής χρέωσης διοδίων με τους οποίους θα εκμεταλλευτούν την εκπτωτική πολιτική διοδίων και θα έχουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, καλύτερη εξυπηρέτηση καθώς και εξοικονόμηση χρόνου, εφόσον δε θα χρειάζεται να σταματούν στους σταθμούς για χειροκίνητη πληρωμή των διοδίων». Δηλαδή «σκάστε και πληρώστε!».

Αυτοί βέβαια τη δουλειά τους κάνουν. Υπερασπίζονται την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και των οδικών αξόνων, που μέσα στα τελευταία 4 χρόνια αύξησε τα χαράτσια διοδίων ακόμη και κατά 500% και αυγάτισε τους σταθμούς είσπραξης, με γνώμονα την κερδοφορία λίγων κατασκευαστικών και τραπεζικών ομίλων. Ο λαός και οι εργαζόμενοι, όμως δεν πρέπει να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να ξεκινήσουν την αντεπίθεση ώστε οι οδικοί άξονες, συνολικά οι υποδομές της χώρας, να είναι λαϊκή - κοινωνική ιδιοκτησία για να καταργηθούν όλα τα διόδια.


Πηγή:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7264263&publDate=27/1/2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Λεπτοκαρυάς

Η Δημοτική Διαπαραταξιακή Επιτροπή Δίου – Ολύμπου για τα διόδια αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο (28/1/13) στις 10 το πρωί στην αερογέφυρα Λεπτοκαρυάς.

Μέσω της ανακοίνωσής τους καλούν:

Την Δημοτική Αρχή Δίου – Ολύμπου να αναλάβει άμεσα την κινητοποίηση και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες διαμαρτυρίας.

Όλους τους συνδημότες να παραβρεθούν μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση

Τους βουλευτές, την αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους του νομού, καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. του δήμου να ενισχύσουν με την παρουσία τους την διαμαρτυρία τους.

Την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να μην λειτουργήσουν τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς, ούτε τα μετωπικά του Αιγινίου.


Πηγή:
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=978622#.UQVSO0S0OnU

Διόδια παντού

Οι κατασκευαστικές εταιρείες, ακάθεκτες, στήνουν σταθμούς διοδίων παντού. Έχουν καταστήσει, ειδικά την ΠΑΘΕ,…διάτρητη από σταθμούς διοδίων, εισπρακτικούς βέβαια.

Ομοίως και πιο κοντά σ’ εμάς, από τη Δευτέρα, μετά τις 12:00. Θα λειτουργήσει ο σταθμός των διοδίων στο Αιγίνιο και καλύπτει και το Κλειδί, αφού είναι πολύ κοντά. Ήδη ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύδνας-Κολινδρού, παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία του σταθμού. Το ίδιο πράττει, με επιστολή του στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο πρώην Γ.Γ. της Ν.Α. Ημαθίας και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ημαθίας Σ. Γιανναβαρτζής, ο οποίος ζητά τα αυτονόητα, που όμως φαίνονται κιόλας πολλά και δύσκολα : να ξεσηκωθούμε επιτέλους και ειρηνικά να απαιτήσουμε την επιστροφή της ζωής μας, απ’ όλους αυτούς που συστηματικά και τμηματικά μας την αφαιρούν με διάφορες, μνημονιακές, προφάσεις. Ο κ. Γιανναβαρτζής, ζητά, με δυο λόγια, να ξηλώσουμε τα «διόδια» που έχουν στήσει παντού και λειτουργούν ανασχετικά στην προκοπή του τόπου, την προκοπή μας.


Πηγή:
http://www.imerisia-ver.gr/index.php/component/k2/item/1357-diodia-pantou.html

26 Ιαν 2013

Μήνυμα αναγνώστη: "4.40 ευρώ για 600 μέτρα!"

Και πάλι στο προσκήνιο τα διόδια στους βασικούς άξονες.

Και πάλι τα διόδια του Αιγινίου.

Ο παραλογισμός είναι προφανής.


Ο Ν. Πιερίας ήδη ζωσμένος από διόδια στο νότιο άκρο του, επιχειρείται να «κλειδωθεί» και από Βορρά. Δυο σταθμοί διοδίων σε απόσταση 10χλμ. Αυτά των Μαλγάρων και αυτά που επιχειρούν να ανοίξουν στο Αιγίνιο.

Η «αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» πιέζει να προχωρήσει στο άνοιγμα των διοδίων στο Αιγίνιο, γιατί το ορίζει η σύμβαση. Ούτε λόγος βέβαια για τις υποχρεώσεις τους και το σταμάτημα των έργων. Ούτε λόγος για το πιο δίκαιο σύστημα των κλειστών διοδίων που έπρεπε να είχαν ήδη εφαρμόσει. Να σημειωθεί ότι οι μόνες Βαλκανικές χώρες που έχουν ακόμα σύστημα διοδίων ανοιχτού τύπου είναι η Ελλάδα μαζί με τα…. Σκόπια.


Το ανοιχτό σύστημα δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό δίκαιης πληρωμής βάση της χρήσης του δρόμου. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στο Αιγίνιο. Στο βίντεο φαίνεται ότι τα διόδια είναι σε απόσταση 600 μέτρων από το χωρίο.

Έτσι ένας νέος του Αιγινίου που δουλεύει στην ΒΙΠΕΘ (απόσταση 30 χλμ) θα πρέπει να πληρώνει για διόδια 7.20 € την ημέρα!!

Αναλυτικότερα τα 4,4 € θα τα δίνει για τα 600 μέτρα της αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (στον χρυσοπληρωμένο τόσα χρόνια κρατικό δρόμο) και τα υπόλοιπα 2,8€ στα διόδια των Μαλγάρων .

Όλα αυτά με την βενζίνη στο 1,7€, με χαράτσια, μειωμένο αφορολόγητο, συλλογικές συμβάσεις στα 600 ευρω, κτλ.

Με ένα κράτος να δηλώνει αδύναμο να τροποποιήσει την σύμβαση παραχώρησης, αλλά την ίδια ώρα να είναι εξαιρετικά ικανό να αλλάζει οποιαδήποτε εργασιακή σύμβαση και νόμο δεν εξυπηρετεί τους οικείους του.


Πηγή:
http://www.newsnow.gr/article/342703/minyma-anagnosti-440-evro-gia-600-metra.html

Δύο σταθμοί διοδίων σε απόσταση 12 χλμ. πνίγουν το Αιγίνιο

Θεσσαλονίκη: Με τον συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού διοδίων στα Μάλγαρα ξεκινούν σήμερα, στις 4 το απόγευμα, τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι και οι φορείς της Πιερίας που αντιδρούν στη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, ενώ τη Δευτέρα, που είναι και η πρώτη μέρα λειτουργίας των διοδίων στο Αιγίνιο, θα καταλάβουν τον νέο σταθμό.

Τις κινητοποιήσεις διοργανώνει η επιτροπή αγώνα που συστάθηκε στον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων, ενώ η κατάληψη του σταθμού διοδίων Αιγινίου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, δύο ώρες πριν την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του. Παράλληλα, ο Δήμος Πύδνας - Κολυνδρού αποφάσισε την ίδια ημέρα να μείνουν κλειστά τα σχολεία του, ενώ σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο απειλεί με παραίτηση σε περίπτωση που λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα διόδια που χαρακτηρίζονται ως «θηλιά στον λαιμό» της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

«Δύο σταθμοί διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Αιγινίου), περίπου 12 χλμ., είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επισκέπτες, αλλά επιπλέον αποτελεί και μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά. Όπως εύκολα συμπεραίνουμε, η λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο πλήττει καίρια το εισόδημα των κατοίκων, υποβαθμίζει τον τουρισμό, αναστέλλει την ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργεί φράγμα απομόνωσης του τόπου μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πύδνας - Κολινδρού.


Περισσότερα:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=746194

25 Ιαν 2013

Τα χρονοδιαγράμματα, το Δημόσιο και οι εργολάβοι

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» ανοίγει τους φακέλους των πέντε μεγάλων έργων

Εκτός χρονοδιαγραμμάτων, από την προ Μνημονίων εποχή, βρίσκονται τα έργα στους πέντε αυτοκινητόδρομους. Επιπλέον χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στα προβλεπόμενα έργα, που εκ των πραγμάτων παρατείνουν τον χρόνο κατασκευής και εκτινάσσουν στα ύψη τους προϋπολογισμούς, που ήδη έχουν εκτροχιαστεί μέσω συμπληρωματικών συμβάσεων, αλλά και προγραμματισμένων… απρόβλεπτων.

Η «Εφ.Συν.» ανοίγει σήμερα τους φακέλους των έργων, με σημείο αναφοράς τον βαθμό υλοποίησής τους και τις έως τώρα χρηματοδοτήσεις.


*ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ. Στην Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών-Πύργου-Τσακώνα δεν έχει παραδοθεί ούτε ένα από τα 284 χιλιόμετρά του των νέων κομματιών. Ειδικά στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών οι οδηγοί κινούνται σε μία λωρίδα. Τα έργα πάντως ψαλιδίστηκαν και θα σταματούν στο Μιντιλόγλι, λίγο μετά την Πάτρα, λόγω των ενστάσεων του ΣτΕ για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή του Καϊάφα. Θεωρητικά θα κατασκευαστούν σε επόμενη φάση, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το κομμάτι αυτό είτε θα φορτωθεί στο Δημόσιο είτε θα χρυσοπληρωθεί στους εργολάβους λόγω των μεγάλων αλλαγών που πρέπει να γίνουν.

Με πρόοδο έργων μόλις στο 30%, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, η κοινοπραξία έχει εισπράξει από το Δημόσιο 242 εκατ. ευρώ, σχεδόν το 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης των 550 εκατ. ευρώ, καθώς και άλλα 366,89 εκατ. από διόδια. Επιπλέον έχει λάβει 9,13 εκατ. για συμπληρωματικές αρχαιολογικές ανασκαφές και άλλα 12 για αλλαγές στα έργα λόγω αρχαιολογίας.

Η νέα χρονιά μπήκε «με το δεξί» για τους εργολάβους, αφού στις 3 Ιανουαρίου εκδόθηκαν άλλες δύο αποφάσεις με τις οποίες παίρνουν επιπλέον 5,4 εκατ. ευρώ. Εχει ενδιαφέρον ότι το μεγαλύτερο μέρος καταβάλλεται για… καθυστερήσεις του Δημοσίου, που χρεώνεται με τόκο υπερημερίας 4% – τρεις μονάδες πάνω από το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!


*ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ. Οι εργολάβοι έχουν πάρει τα διόδια στο χρυσοφόρο τμήμα Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας της Αθηνών-Λαμίας, από όπου έχουν ήδη εισπράξει 374,12 εκατ. ευρώ, για να μετατρέψουν σε αυτοκινητόδρομο την Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Επιπλέον έχουν πάρει 139,51 εκατ. ευρώ από τη δημόσια συμμετοχή στο έργο, που συνολικά ανέρχεται στα 330 εκατ. ευρώ. Εκκρεμούν διεκδικήσεις για καθυστερήσεις, ενώ θα εξασφαλίσουν άλλα 100 εκατ. για τις αλλαγές στην περιοχή της Κλόκοβας. Να σημειωθεί ότι τα έργα έχουν υλοποιηθεί μόνο στο 30,54% και έχουν κοστίσει 354,11 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο και από αυτά που εισέπραξαν από τα διόδια!


*ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ. Πρόκειται για το τμήμα Ράχες Μαλιακού-Κλειδί Ημαθίας, μήκους 230 χλμ, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου χρειάζεται να κατασκευαστούν μόνον οι τρεις δίδυμες σήραγγες των Τεμπών. Εχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη των δύο και η τρίτη βρίσκεται στο 74%, που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού έργου με προϋπολογισμό 1,3 δισ. ευρώ.

Η συμμετοχή του Δημοσίου είναι 330 εκατ. ευρώ, αλλά στις αρχές του 2009 αποκαλύφθηκε ότι είχε… ξεχαστεί η βοηθητική λωρίδα στις σήραγγες και το Δημόσιο όφειλε να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος των 169 εκατ. ευρώ. Ως τώρα έχει δώσει 296 εκατ. ευρώ και 160 εκατ. από τα… απρόβλεπτα. Στις 28 Δεκεμβρίου εκδόθηκε υπουργική απόφαση για διάθεση 31,38 εκατ. ευρώ. Υπουργείο και εργολάβοι δεν δίνουν στοιχεία για τα έσοδα από τα διόδια.


*ΜΩΡΕΑΣ. Πρόκειται για την Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, τον μόνο αυτοκινητόδρομο που έχει προχωρήσει με μικρές αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα. Το Δημόσιο έχει καταβάλει 271,7 εκατ. ευρώ έναντι των 330 της προβλεπόμενης συμμετοχής του στο έργο και άλλα 13 εκατ. για τα… συνήθη απρόβλεπτα. Αλλα 10 εκατ. διέθεσε στις 28 Δεκεμβρίου για καθυστερήσεις, ενώ τα πολλά ευρώ θα έρθουν στο άμεσο μέλλον λόγω των μεγάλων αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, που έγιναν εκ των υστέρων.


*Ε-65. Ο νέος αυτοκινητόδρομος δυτικής Θεσσαλίας, που ξεκινά από τις Ράχες Μαλιακού και καταλήγει στην Εγνατία, βρίσκεται στο… πουθενά. Οι εργολάβοι έχουν κατασκευάσει μόνον το 17% του έργου, αλλά και το Δημόσιο δεν έχει παραδώσει τους σταθμούς διοδίων στο «πέταλο» του Μαλιακού, που όφειλε να κάνει ώς το τέλος του 2009.

Με τον νέο σχεδιασμό αφαιρούνται δύο τμήματα, το πρώτο από τις Ράχες ώς την Ξυνιάδα και το δεύτερο από τα Τρίκαλα ώς την Παναγιά στην Εγνατία, όπου υπάρχουν προβλήματα με τον βιότοπο της αρκούδας. Με άλλα λόγια, το έργο έχει μείνει μισό, αφού θα κατασκευαστεί το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα.

Οι εργολάβοι διεκδικούν μεγάλες αποζημιώσεις από το Δημόσιο, που και καλά να πήγαιναν τα έργα θα έπρεπε να πληρώσει, αφού η σύμβαση του 2007 προβλέπει για το συγκεκριμένο έργο μεγάλες επιδοτήσεις στη σχεδόν βέβαιη περίπτωση που οι εργολάβοι δεν θα έχουν τα προβλεπόμενα έσοδα από τα διόδια.

Αυτοκινητόδρομοι στρωμένοι με ευρώ

Πώς τα «συγχρηματοδοτούμενα» έργα κινδυνεύουν να κρατικοποιηθούν, αλλά τα διόδια να παραμείνουν σε ιδιώτες! 

Δρόμοι στρωμένοι με… ευρώ αποδεικνύονται οι τύποις «συγχρηματοδοτούμενοι» αυτοκινητόδρομοι. Κερδισμένοι ώς τώρα, παρά την οικονομική κρίση, είναι οι εργολάβοι που έχουν σταματήσει τα έργα εδώ και δύο χρόνια με το «επιχείρημα» ότι οι τράπεζες σταμάτησαν τη δανειοδότησή τους, ενώ είναι άγνωστο το ύψος των ιδίων κεφαλαίων που έχουν διαθέσει. Συνεχίζουν όμως να εισπράττουν την κρατική χρηματοδότηση και τα έσοδα από τα διόδια. Από τη Δευτέρα μάλιστα έρχονται αυξήσεις στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί και ώς τον Απρίλιο θα μπουν στον χορό και οι υπόλοιποι.

Για το σύνολο των έργων, η συμβολή του Δημοσίου, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ. Οι εργολάβοι, που δεν έχουν κάνει ούτε τα μισά έργα, έχουν ήδη πάρει 950 εκατ. ευρώ, ποσό που φτάνει τα 1,8 δισ. μαζί με τα έσοδα από τα διόδια. Επιπλέον είναι… παραπονούμενοι, αφού απαιτούν από το Δημόσιο αποζημιώσεις 800 εκατ. ευρώ για… καθυστερήσεις! Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς θα πάρουν επιπλέον 280 εκατ. ευρώ.

Για την προκλητική αυτή συμπεριφορά έχουν… φροντίσει οι συμβάσεις του 2007, που μεταξύ άλλων προβλέπουν:
  • ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων μέσα σε ένα χρόνο (πέντε χρόνια αργότερα πλησιάζουν το 80%)
  • εκτέλεση των αρχαιολογικών ανασκαφών μέσα σε ένα εξάμηνο (συνήθως χρειάζεται τουλάχιστον τετραετία).
Αποδείχτηκαν η… χαρά των εργολάβων, αφού οι καθυστερήσεις μεταφράζονται σε αποζημιώσεις. Επιπλέον προέκυψαν αστοχίες των μελετών σε σημαντικά τμήματα των αυτοκινητόδρομων, όπως η περιοχή του Καϊάφα, ο βιότοπος της αρκούδας και η Κλόκοβα, που χρειάζονται ανασχεδιασμό και επομένως πρόσθετα κονδύλια.


Η κυβέρνηση όμως επείγεται να ξεκινήσουν τα έργα μέσα στον Απρίλιο, αφού εξασφαλίζουν σε δύσκολες εποχές 7.000 θέσεις εργασίας και επιπλέον δίνουν ανάσα στον κατασκευαστικό τομέα, που από το 2008 βρίσκεται σε ύφεση. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών κατέληξε ήδη σε μια πρώτη συμφωνία με τους εργολάβους.

Οι τελευταίοι διεκδικούν χρονική παράταση των συμβάσεων, οι οποίες τυπικά λήγουν το 2039. Παζαρεύουν επίσης το «κούρεμα» των μελλοντικών εσόδων του Δημοσίου από τα διόδια που οφείλουν να καταβάλουν πριν από τη λήξη της περιόδου παραχώρησης, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις.

Το «αγκάθι» όμως είναι οι 43 τράπεζες, ελληνικές και ξένες, που χρηματοδοτούν τα έργα. Είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν ορισμένες ξένες, κυρίως ισπανικές και πορτογαλικές. Ο Κωστής Χατζηδάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, αναμένεται να ζητήσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ξεμπλοκάρουν τα έργα με τη διάθεση μέρους του δανείου των 500 εκατ. ευρώ που πρόσφατα εξασφάλισε η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τα πρόσθετα κονδύλια θα ξεπεράσουν τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, καλύπτοντας μέρος της συμμετοχής των τραπεζών και ενδεχομένως των εργολάβων. Αυτό όμως σημαίνει ότι τα έργα θα κρατικοποιηθούν, αλλά τα διόδια θα παραμείνουν ιδιωτικά!

……………………………………………………………………………………………………………

Τα «πανωπροίκια» της Αττικής οδού

Ακόμα και σήμερα το Δημόσιο πληρώνει… «πανωπροίκια» τους εργολάβους της Αττικής οδού! Με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, που εκδόθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2012, έλαβαν 3,267 εκατ. ευρώ ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά, με βάση την απόφαση της διαιτησίας για επιπλέον απαιτήσεις των κατασκευαστών του έργου. Δεν έγινε δυνατόν να διευκρινιστεί αν πρόκειται για το σύνολο της απαίτησης των εργολάβων, αφού η δικαστική απόφαση που μνημονεύεται εκδόθηκε στα τέλη του 2005.

Η Αττική οδός πάντως αποδεικνύεται χρυσοφόρος για τους εργολάβους, που επένδυσαν ίδια κεφάλαια 174 εκατ. και πήραν δάνεια ύψους 713 εκατ. ευρώ. Το συνολικό κόστος του έργου στα τέλη του 2004, όταν δόθηκε στην κυκλοφορία, ήταν 1,23 δισ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι την τελευταία τριετία έγινε αισθητή μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, τα μεγέθη παραμένουν 15% πάνω από τα προβλεπόμενα.

Η συγκεκριμένη σύμβαση του 1996 ορίζει ότι η διάρκεια παραχώρησης στους ιδιώτες λήγει τον Οκτώβριο του 2024, αλλά ο αυτοκινητόδρομος θα επιστραφεί νωρίτερα στο Δημόσιο εάν οι ανάδοχοι πετύχουν απόδοση ιδίων κεφαλαίων κατά 11,6%, μεγαλύτερη από αυτή που θα εξασφάλιζαν οι εργολάβοι αν επένδυαν τα χρήματά τους σε ακίνητα ή σε προθεσμιακές καταθέσεις.

Παρ” όλα αυτά, δεν τους φτάνουν και χρησιμοποιούν συνηθισμένα κόλπα για να κρατήσουν όσο περισσότερο μπορούν το έργο στο δικό τους ταμείο. Συγκεκριμένα:

*Διατηρούν σε χαμηλότερα επίπεδα τα διόδια, στα 2,80 ευρώ για ΙΧ αντί των 3,84 που προβλέπει η σύμβαση και αυτό το «βαφτίζουν» κοινωνική πολιτική απέναντι στην κρίση! Ετσι, το 2012 τα έσοδα από διόδια ήταν 219 εκατ. ευρώ, έναντι 217 εκατ. που είχε προβλέψει η σύμβαση.

*Αυξάνουν τα λειτουργικά έξοδα, όπως επισημαίνει έκθεση της Εθνικής Τράπεζας που εκπονήθηκε το 2011 για λογαριασμό του αρμόδιου υπουργείου. Αναφέρει ότι το 2005, πρώτη χρονιά πλήρους λειτουργίας της Αττικής οδού, τα λειτουργικά έξοδα ήταν 36,9 εκατ. ευρώ και τέσσερα χρόνια αργότερα εκτινάχθηκαν στα 60 εκατ.


Πηγή:

Ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ EKM προς την εταιρεία «Αττική Οδός ΑΕ»

Ανακοίνωση της Γραμματείας του Τομέα Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

Την προηγούμενη βδομάδα η «Αττική Οδός Α.Ε.», θορυβημένη από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επανεξέταση της λεόντειας σύμβασης παραχώρησης με την οποία σήμερα εκμεταλλεύεται το χρυσοφόρο αυτό έργο, σε μακροσκελή ανακοίνωση που μεταδόθηκε από όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναφέρει διάφορα στοιχεία προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι 12 χρόνια από την εκμετάλλευση του έργου "δεν έχει προκύψει μέχρι σήμερα καμία μερισματική ωφέλεια, ούτε ενός ευρώ, για τους μετόχους της".

Επειδή όμως πολλά άλλα στοιχεία αποσιωπούνται ή κρύβονται πίσω από τις «περίτεχνες» διατυπώσεις της ανακοίνωσης, θέτουμε μια σειρά από ερωτήματα για τα οποία η λαλίστατη κατά τα άλλα εταιρεία θα πρέπει να απαντήσει αλλά και ο κάθε καλόπιστος πολίτης να προβληματισθεί:

  • Τα έξοδα της εταιρείας ελέγχονται το ίδιο διεξοδικά και αναλυτικά όσο ελέγχονται τα έσοδα;
  • Η αναφορά στους «οικείους φορολογικούς μηχανισμούς», αφορά τους γνωστούς μηχανισμούς που έχουν επιφορτισθεί με την...καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;
  • Τα Διεθνή Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα (και οι Σύμβουλοί τους) τα οποία προβαίνουν σε «ενδελεχείς ελεγκτικές διαδικασίες», ελέγχουν άραγε πέραν της οικονομικής βιωσιμότητας του έργου και της χρηματοοικονομικής κατάστασης της Εταιρείας (ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετούνται τα δάνεια, διότι αυτό είναι το κύριο μέλημά τους) και την «ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ»;
  • Η διατήρηση του - χαμηλότερου από το συμβατικά ανώτατο όριο - διοδίου είναι αποτέλεσμα μόνο «κοινωνικής» επιλογής της Εταιρείας; Μήπως εξυπηρετεί και οικονομικές επιλογές που πηγάζουν από στοιχεία της Εταιρείας σύμφωνα με τα όποια η όποια περαιτέρω αύξηση της τιμής θα λειτουργήσει απωθητικά σε σχέση με τη χρήση της οδού και θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα εντελώς αντίθετο με το επιδιωκόμενο; (π.χ. κάτι ανάλογο με την αύξηση της τιμής του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο. Άλλωστε το «χαμηλότερο» κατά 30% του ανώτατου διοδίου δεν σημαίνει και «χαμηλό» διόδιο. Διότι εάν θεωρήσουμε ότι ένας συχνός χρήστης διανύει μία μέση απόσταση 20 έως 30 χλμ. τότε με το ισχύον σήμερα διόδιο τέλος (2,22ευρώ/χλμ) χρεώνεται με μία τιμή ανά διανυόμενο χιλιόμετρο επί της Αττικής Οδού από 0,111 έως 0,074 του ευρώ, δηλαδή τιμή σημαντικά υψηλότερη της συμφωνημένης για τους Οδικούς Άξονες (0,04 ευρώ/χλμ) ακόμα και αν αναπροσαρμοσθεί στα σημερινά επίπεδα. 
  • Μήπως οι ετήσιες αμοιβές της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης (ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.) οι οποίες από το 2005 και μετά, κυμαίνονται μεταξύ των 50 κα 60 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, είναι προϊόν μίας ιδιαίτερα επωφελούς έως καταχρηστικής συμφωνίας, η οποία έχει συναφθεί μεταξύ αυτής και της Αττικής Οδού; Μήπως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Εταιρείες – Μέτοχοι της Αττικής Οδού Α.Ε. είναι και μέτοχοι της εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.;
  • Αφού οι Εταιρείες-Μέτοχοι της Αττικής Οδού είναι και Εταιρείες-Μέτοχοι της εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. η οποία διανέμει κέρδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, πόσο αληθής είναι ο ισχυρισμός «δεν έχει προκύψει μέχρι σήμερα καμία μερισματική ωφέλεια, ούτε ενός Ευρώ, για τους μετόχους της «Αττική Οδός ΑΕ»; Ισχύει άραγε κάτι ανάλογο και με τις υπόλοιπες ενδοομιλικές συναλλαγές;
  • Μήπως αυτές οι συναλλαγές (μεταξύ και άλλων παρόμοιων ίσως) και η διατήρηση αυτού του καθεστώτος νόμιμης «ανομίας» ως προς την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, έχουν ωθήσει στο παρελθόν την Εταιρεία να προβαίνει σε συστηματική προσπάθεια παράτασης και διατήρησης της χρυσοφόρας λειτουργίας του έργου; (π.χ. η πρόταση για την ανάληψη της κατασκευής και της λειτουργίας των επεκτάσεων της Αττικής Οδού).
  • Μήπως τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί - στο ανώτερο δυνατό επίπεδο - πρέπει να επιληφθούν άμεσα του θέματος;

Πηγή:
http://www.epikoinonia-arg.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=55742:---------l--r&catid=13:2010-06-28-15-26-20&Itemid=57

Δήμαρχος κατά των διοδίων Αιγινίου Πιερίας

Απίστευτο περιστατικό! Δήμαρχος κατά διοδίων.

Να καταλάβουν τα διόδια Αιγινίου, στην Πιερία, σχεδιάζουν κάτοικοι του δήμου Πύδνας – Κολλινδρού και άλλοι πολίτες. Όπως υπογραμμίζουν, η δημιουργία διοδίων σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας, σε συνδυασμό με τη λειτουργία αυτών της Εγνατίας Οδού, δρουν αντιαναπτυξιακά.

«Νεκροθάφτης στην πατρίδα μου δε γίνομαι», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο δήμαρχος Πύδνας Κολλινδρού Ευάγγελος Πολύζος(σ.σ. έχει εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία), όταν του επισημάνθηκε πως η εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια έχει, ήδη, στραφεί δικαστικά, με αγωγές και χρηματικές απαιτήσεις, κατά μελών της κίνησης «Δεν Πληρώνω», που σήκωναν τις μπάρες των διοδίων κι άφηναν ελεύθερα τα αυτοκίνητα να περνούν. Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε τίποτα να μας πάρουν. Ας μας κλείσουν μέσα»!

Ο δήμαρχος, παρά τις επαφές που είχε, δεν κατάφερε, ως σήμερα, να αποτρέψει τη λειτουργία των διοδίων. Υποστήριξε ότι «τα συγκεκριμένα διόδια προκαλούν πρόβλημα ακόμη και στον τουρισμό, αφού, απέχουν ελάχιστα από αυτά των Νέων Μαλγάρων και από τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού στο Νησέλι Ημαθίας. «Σε κάθε 12 χιλιόμετρα ο οδηγός σταματάει κι αμέσως σκέφτεται ότι δεν θα επισκεφθεί, ξανά, την Πιερία, είπε ο κ. Πολύζος.

Οι κάτοικοι του δήμου Πύδνας – Κολινδρού έχουν προγραμματίσει να καταλάβουν τα διόδια Αιγινίου το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 28 Ιανουαρίου.


Πηγή:
http://www.difernews.gr/articles/1/ellada/64828/dimarxos-kata-ton-diodion-aiginiou-pierias/

Παραιτήσεις για τα διόδια Αιγινίου

Τις υπέβαλαν δήμαρχος και μέλη του ΔΣ Πύδνας-Κολινδρού

Τις παραιτήσεις τους θέτουν στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου.

Όπως επισημαίνουν σε σχετική επιστολή τους προς τον υπουργό, αλλά και τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης, μια τέτοια κίνηση «οδηγεί την περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, υποβάθμιση, οικονομικό μαρασμό και ασφυκτικό αποκλεισμ” ενώ αποτελεί αδικία σε βάρος του τόπου».

“«Θέτουμε στη διάθεσή σας τις παραιτήσεις μας αναμένοντας και προσδοκώντας να δοθεί οριστική λύση με την κατάργηση του σταθμού διοδίων Αιγινίου» αναφέρεται στην επιστολή.


Πηγή:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/479334/paraitiseis-gia-ta-diodia-aiginiou/

24 Ιαν 2013

Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο Πυδνας - Κολινδρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο!

Η Eπιστολή παραίτησης του Δημάρχου και του Δ.Σ. καθώς και οι υπ’αριθ.: 13-14/2013 αποφάσεις Δ.Σ., εν όψει της επικείμενης λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου :

Προς: Υπουργό Εσωτερικών
κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

Κοιν.:
1) Γραφείο Πρωθυπουργού
2) Υπουργό Αναπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας Κολινδρού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου που οδηγεί την περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό και εκφράζοντας την απόλυτη αγανάκτηση μας για την αδικία που συντελείται σε βάρος του τόπου μας και των κατοίκων της Πιερίας και ειδικότερα της Βόρειας Πιερίας.

Θέτουμε στη διάθεση σας τις παραιτήσεις μας, αναμένοντας και προσδοκώντας να δοθεί οριστική λύση με την κατάργηση του σταθμού διοδίων Αιγινίου.

Ο Δήμαρχος
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


Περισσότερα:
http://www.newsnow.gr/article/341348/paraitithike-o-dimarxos-kai-to-dimotiko-symvoulio-pydnas---kolindrou-se-endeixi-diamartyrias-gia-tin-epikeimeni-leitourgia-diodion-sto-aiginio.html 

Δήμος και κάτοικοι σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια

Διαμαρτύρονται στο δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Κινητοποιήσεις στα διόδια Μαλγάρων την Παρασκευή και στο σταθμό διοδίων Αιγινίου την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν η δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο.

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα οι κάτοικοι θα ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων στα Μάλγαρα και τη Δευτέρα στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στο σταθμό Αιγινίου.

Μάλιστα, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο έχει διαμηνύσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση εφαρμογής της απόφασης για τη λειτουργία του σταθμού, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει ο Δήμος, λειτουργούν ήδη διόδια στα Μάλγαρα αλλά και τη νότια Πιερία.


Πηγή:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/478568/dimos-kai-katoikoi-sikonoun-tis-bares-sta-diodia/

23 Ιαν 2013

Περιμένουν να τους σταματήσουμε!

Σήμερα, Τετάρτη 23.01.2013, η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να προβεί σε κατάληψη διαρκείας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, στις 10:00 ώρα το πρωί.

Τονίζεται, πως σε καμία περίπτωση δεν θα εμποδιστεί η διέλευση των διερχομένων οχημάτων. Απεναντίας! Στόχος των διαδηλωτών θα είναι να αναγκάσουν την εταιρεία να ματαιώσει τα σχέδιά της και να καταργήσει το σταθμό!

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη της και όλους τους πολίτες της Πιερίας, τη Δευτέρα το πρωί να είναι όλοι εκεί. 

Λέμε ΟΧΙ στην απάτη των διοδίων. Λέμε ΟΧΙ στο μαρασμό της Πιερίας!
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


 ===================================================================



Αγαπητοί συμπολίτες,


Εταιρεία και κυβέρνηση μας σερβίρουν πάλι «κουτόχορτο»!

Η έναρξη λειτουργίας του μετωπικού σταθμού διοδίων του Αιγινίου έχει τρεις ξεκάθαρους στόχους:

>> Την εξασφάλιση νέων κερδών στην εταιρεία 

>> Τη διάσπαση του αρραγούς μετώπου αντίστασης των πολιτών ενάντια στα διόδια και

>> Την προετοιμασία για την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων σε διάφορα μέρη του νομού.


Η εταιρεία, έχοντας το νόμο με το μέρος της, εφαρμόζει κατά γράμμα τους όρους της σύμβασης παραχώρησης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα νέα οικονομικά δεδομένα των εξαθλιωμένων πολιτών.

Η μείωση των διοδίων στο μετωπικό σταθμό της Λεπτοκαρυάς έχει ως στόχο να κλείσουν κάποια στόματα διαμαρτυρίας στη νότια Πιερία και έτσι να χωριστούν οι πολίτες σε Νότιους και Βόρειους.

Το επιχείρημα της εταιρείας στην περίπτωση των παράπλευρων σταθμών διοδίων της Λεπτοκαρυάς ήταν «η προστασία των πολιτών από τα επικίνδυνα οχήματα» που παρέκαμπταν τα διόδια χρησιμοποιώντας την παραλιακή οδό. Γι αυτό χτίστηκαν! Έτσι μας είπαν! Για να μας προστατέψουν!

Αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση του Αιγινίου. Ιδίως τα βαρέα οχήματα, για να αποφύγουν τα διόδια των Μαλγάρων και του Αιγινίου θα χρησιμοποιούν την παλιά Εθνική Οδό και θα περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές. Είναι σίγουρο λοιπόν, πως στο σημείο εισόδου τους στην Εθνική οδό, π.χ. στο Μακρύγιαλο, θα χτιστεί ο επόμενος σταθμός διοδίων για να «προστατευτούν» και πάλι οι πολίτες. Το ίδιο θα συμβεί και στο Λιτόχωρο, αφού οι κάτοικοι δεν θα χρησιμοποιούν τον πλευρικό σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, στον οποίο η διέλευση θα κοστίζει πλέον 1,30€.

Η χρήση των εθνικών μας δρόμων είναι πλέον προνόμιο μόνο των ολίγων, αφού το κόστος μετακίνησης είναι απαγορευτικό για τον μέσο πολίτη.

Πρέπει, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, με μπροστάρηδες όλους τους πολιτικούς και τους εκπροσώπους φορέων, μαζί με τους πολίτες, να κατέβουν στο δρόμο και να απαιτήσουν, όχι μόνο την αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας, αλλά και την τροποποίηση των όρων της σύμβασης παραχώρησης.

Όσοι εκφράζουν την άποψη «Δεν έχει κανένα νόημα! Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι…» πρέπει να απομονωθούν. Οι δουλοπρεπείς, όλοι αυτοί που χρόνια τώρα, κολάκευαν τους ισχυρούς και ήταν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, δεν έχουν θέση μεταξύ μας! Όλοι οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν! Τα πάντα αλλάζουν, αρκεί να το απαιτήσουν οι πολίτες!

Πολλά ξεκίνησαν από την Πιερία τα τελευταία χρόνια! Οι αγώνες των πολιτών της έγιναν γνωστοί σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο. Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον τόπο μας. Περιμένουν να τους σταματήσουμε!

Κολονία 23 Ιανουαρίου 2013
του Ηλία Τσολακίδη

Πηγή:
www.otoposmou.gr

Παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα διόδια του Αιγινίου

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας Κολινδρού που πραγματοποιήθηκε χθες αποφασίσθηκε σειρά κινητοποιήσεων, με πρώτο... σταθμό διαμαρτυρίας τα διόδια των Μαλγάρων στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν το πρωί της Δευτέρας στα διόδια του Αιγινίου, με σκοπό να μην επιτρέψουν τη λειτουργία του σταθμού.

Αποφασίσθηκε τις ημέρες των κινητοποιήσεων να είναι κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου, θέλοντας με αυτή την κίνηση να δείξουν προς πάσα κατεύθυνση τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή τους η λειτουργία των διοδίων.


Πηγή:
http://www.newsnow.gr/article/340188/pallaikos-xesikomos-enantia-sta-diodia-tou-aiginiou.html

Θα γίνει του... Γκλέτσου στη Στυλίδα

"Θα γίνει του Γκλέτσου", είπε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος Στυλιδης Απόστολος Γκλέτσος σε περίπτωση που ο παράδρομος των διοδίων δεν γίνει άμεσα μέχρι την κατάργηση των καρτών ελεύθερης διέλευσης.

Ο κ. Γκλέτσος απείλησε μέχρι και με αντάρτικο, ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι αν ο παράδρομος δεν ανοίξει σε 45 ημέρες, όταν και θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τιμές στα διόδια, τότε θα... επέμβει ο ίδιος.


Πηγή:
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=974046#.UQAmZES0OnU

«Τέλος» στις κάρτες ελεύθερης διέλευσης

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Πελασγίας

Την αντίθεσή τους στη ρύθμιση που προβλέπει την κατάργηση των καρτών ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας, εκφράζουν οι κάτοικοι Πελασγίας και της ευρύτερης περιοχής στην ανατολική Φθιώτιδα, που προετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται να αποσυρθούν οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης, που έχουν διανεμηθεί στους κατοίκους και μέσα σε 45 μέρες να αντικατασταθούν με πομποδέκτες που θα είναι ενταγμένοι στο εμπορικό πακέτο με διάφορες εκπτώσεις ανάλογα με τη συχνότητα της διέλευσης.

Ήδη, από σήμερα το πρωί άρχισαν συναντήσεις στον δήμο της Στυλίδας και τις επόμενες μέρες αναμένεται έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού από χθες το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν είχαν υπάρξει κινητοποιήσεις από τους κατοίκους, μέχρις ότου το αρμόδιο υπουργείο δεσμεύθηκε να μοιράσει κάρτες ελευθέρας διέλευσης στους κατοίκους, αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος επικοινωνίας μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων.


Πηγή:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/477423/telos-stis-kartes-eleutheris-dieleusis/

Μαζί με το χαράτσι επανέρχονται οι αντιδράσεις

Επανέρχονται τα διόδια στο Αιγίνιο και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής άρχισαν και πάλι να ξεσηκώνονται. Πριν από 2 χρόνια είχαν αντιδράσει στη λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού διοδίων και είχαν καταφέρει να την αποτρέψουν. Σήμερα όμως το θέμα επανέρχεται και μαζί οι αντιδράσεις.

 «Η λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο θα προκαλέσει πολλά προβλήματα», λέει ο δικηγόρος, και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας, Δημήτρης Σιανίδης. «Κατ' αρχήν, τα διόδια Αιγινίου απέχουν μόλις 10 χλμ. από τα διόδια Μαλγάρων. Θα είναι ο τρίτος σταθμός διοδίων που θα λειτουργεί στα όρια του νομού Πιερίας, μαζί με αυτούς σε Λεπτοκαρυά και Πυργετό, σε συνολική απόσταση 70 χλμ. Αυτό θα σημάνει τουριστική καταστροφή και τον αφανισμό του νομού», τονίζει.

 Η λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, αναμένεται να μειώσει την κίνηση των Θεσσαλονικέων προς τις παραλίες της Πιερίας. Για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Πλαταμώνας, μια απόσταση 100 χλμ., διάρκειας μιας ώρας, οι οδηγοί θα καλούνται να πληρώσουν μόνο σε διόδια, μαζί με την επιστροφή, 11 ευρώ. Στα Μάλγαρα 1,20 ευρώ, στο Αιγίνιο 2,20 ευρώ και στη Λεπτοκαρυά 2 ευρώ. Ο Δ. Σιανίδης υπογραμμίζει επίσης ότι η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» έχει τοποθετήσει σταθμούς διοδίων και στις εξόδους από την εθνική οδό προς διάφορα χωριά, όπως στους Γόνους και στη Λεπτοκαρυά, ώστε όσοι θέλουν να βγουν από το δρόμο να συναντούν άλλο σταθμό διοδίων.

 Οπως επισημαίνει, οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων δεν αναφέρονται στη σύμβαση, η οποία και δεν καθορίζει πόσοι θα έπρεπε να λειτουργούν. Οπότε, ο κατασκευαστής μπορεί να τοποθετήσει όσους θέλει. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει παράπλευρο οδικό δίκτυο για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής, ώστε να εξαναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό και να πληρώσουν διόδια.

 Ηδη, το δημοτικό συμβούλιο Πύδνας - Κολυνδρού αποφάσισε ομόφωνα να τεθεί κατά της λειτουργίας του σταθμού διοδίων Αιγινίου, ενώ σήμερα αναμένεται έκτακτη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου, για να συζητηθούν οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν κάτοικοι και φορείς.

 Σημειώνεται ότι, πέραν του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, εντός του 2013 αναμένεται να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει ακόμη ένας σταθμός διοδίων στην Εγνατία οδό, στο Νισέλι Ημαθίας, με αντίτιμο 2,20 ευρώ, αυξάνοντας το κόστος της διαδρομής Θεσσαλονίκη - Βέροια από 2,40 σε 3,40 ευρώ.


Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=337704

«Θα παραιτηθούμε εάν ανοίξει ο σταθμός διοδίων Αιγινίου»

Με μαζικές κινητοποιήσεις αλλά και με παραίτηση απειλούν τα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Aιγινίου Πιερίας (του Καλλικράτειου δήμου Πύδνας-Κολινδρού), με αφορμή τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή, στο πλαίσιο των μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή από τις 28 Ιανουαρίου στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί, του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ.

Σε σημερινή του συνεδρίαση, το συμβούλιο απεφάνθη ομόφωνα για τη διεξαγωγή κινητοποιήσεων την Παρασκευή στα διόδια των Μαλγάρων και τη Δευτέρα στο Αιγίνιο.

Η zougla.gr επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο Αιγινίου, Ξανθούλα Βασιλειάδου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, η πρόσβαση στην Πιερία θα είναι «αβάσταχτη» για τους οδηγούς, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν 1,20 ευρώ στα διόδια των Μαλγάρων και άλλα 2,40 ευρώ στα διόδια Αιγινίου.«Η Πιερία θα έρθει σε μαρασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά:

22 Ιαν 2013

Νέες αυξήσεις στα διόδια

Επιβάρυνση κατά 10 λεπτά θα έχουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι οδηγοί που ταξιδεύουν στον οδικό άξονα ΠΑΘΕ και στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί καθώς θα εφαρμοστούν οι προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης για τα διόδια.

Για να διασχίσουν τον οδικό άξονα από τα διόδια Πελασγίας μέχρι τα διόδια Μαλγάρων θα πληρώνουν σε επτά σταθμούς διοδίων 14,6 ευρώ, ενώ σήμερα δίνουν 14,5 ευρώ.
 
Μεγαλύτερη θα είναι η επιβάρυνση για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, καθώς τίθεται σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός διοδίων στο Κλειδί (Αιγίνιο) από τον οποίο οι οδηγοί διέρχονται σήμερα χωρίς χρέωση.

Η κοινοπραξία που διαχειρίζεται το τμήμα Μαλιακός – Κλειδί («Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»), με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, θα εισπράττει από τη Δευτέρα 2,20 ευρώ από τους οδηγούς Ι.Χ. που περνούν από το σταθμό διοδίων στο Κλειδί, αλλά μειώνονται τα διόδια στους σταθμούς Μαλγάρων (από 2,40 σε 1,20 ευρώ), Λεπτοκαρυάς (από 3,10 σε δύο ευρώ) και Πυργετού (από 2,30 σε δύο ευρώ).

Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνονται τα διόδια στους μετωπικούς σταθμούς Πελασγίας (από 2,60 σε 2,70 ευρώ), Μοσχοχωρίου (από 3 σε 3,10 ευρώ) και Μακρυχωρίου (από 1,10 σε 1,40 ευρώ). Σημαντικές είναι οι αυξήσεις στους πλευρικούς σταθμούς Γυρτώνης και Μακρυχωρίου


Πηγή:
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/752755/Article.aspx